Kezdőlap » Divat és szépség » Saját készítésű rúzspaletta

Saját készítésű rúzspaletta

A DIY (Do It Yourself – csináld magad) forradalom elérte a sminkes polcot is. A youtube hemzseg a saját készítésű mindenféle sminkek oktatóvideóitól. miközben ismert és elismert modellek, szépségiparban járatos fiatal hölgyek saját maguk is lelkesen készítik saját palettáikat, egyedi sminkszereiket, és nem irigyek az információra, szívesen megosztják ezeket a tettre vágyó fiatalokkal.

Aki valamennyire is ad arra, hogy nem vásárol gagyi minőséget, utána néz a termék összetevőinek. Mielőtt teljesen elborzadnánk a tatrazin, anilin, paraffin és kőolaj származékok láttán, tegyük szépen őket vissza a polcra, bármilyen gyönyörű a színe, csillogása, állaga, illata. Keressünk olyan terméket, ami bio, illetve a nevében a “natur” szó valamilyen formában szerepel. Egyesek talán túlzónak találhatják az efféle aggályokat, mondván csekély mennyiség fogy belőle, ez való igaz, viszont azt a csekély mennyiséget konkrétan megesszük, és ha minden nap használjuk, akkor már nem mindegy…Ha sikerült megtalálni a saját magunk által felállított mércét megütő márkát és a pénztárcánk is megengedi, válasszuk ki a jolly joker színt és boldogan térjünk haza a legújabb szerzeményünkkel. Van, aki megelégszik egy árnyalattal, amely minden öltözethez és alkalomhoz illik, aki nem, annak marad a boszorkánykonyha.

Nincs olyan sminkelő hölgy, akinek ne lenne legalább 5 különböző árnyalatú rúzsa – néhány korábbi divatból valljuk be, akad néhány melléfogás. Ha úgy gondoljuk, beáldozhatók, neki is foghatunk a saját, egyedi paletta készítésnek.
Nem lesz másra szükség, mint kis tégelyekre, legalkalmasabb erre egy kiürült vízfesték műanyag paletta, amit kimosunk, vagy kipattintjuk belőle a még meglévő színeket, egy kanálra, égő teamécsesre no és természetesen a rúzsokra.
Innentől kitalálható a folyamat, valamilyen hőálló kesztyűvel megfogva kezdjük el a láng fölé tartva felolvasztani a rúzsokat, majd folyékony állapotában töltsük fel a tégelyeket. Színeket keverve újabb árnyalatokat kaphatunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Klasszikus módszer: frissítő, uborkás arcmaszk

Az uborkás arcmaszk a természetes bőrápolás egyik klasszikusának számít: gyorsan, és könnyen elkészíthetjük otthon is. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük