Kezdőlap » Hotel » Rövid ismertető Materáról

Rövid ismertető Materáról

Matera egy dél-olaszországi kis város, ahová azért érdemes ellátogatni, mert sok látnivaló található a területén. A Murgia fennsíkon fekvő város tulajdonképpen egy szurdokvölgy, amely a Gravina di Matera folyó nyugati oldalán helyezkedik el. Materának tipikusan mediterrán az éghajlata, télen nincs olyan hideg, viszont ekkor hullik a legtöbb csapadék, nyáron pedig forróság van.

A városban számos látványosság található, köztük is a legnépszerűbb a Sassi di Matera, amely a város történelmi központját alkotja egyben. Ezen a helyen olyan barlanglakásokat tekinthetünk meg, amelyek a világörökség részei. Mivel a város elég népszerű a turisták körében, így nagyon sokféle szállás közül válogathatunk. Rengeteg apartman található a külvárosi területeken, ahol csak egy kisebb szoba vár minket, és a tulajdonosok is szimplán egyszerű olasz polgárok. Azonban hogyha ennél többre vágyunk, a következő hotelek közül szemezgethetünk.

Ötcsillagos szálloda a Palazzo Gattini Luxury, amely ennek megfelelően magas árkategóriához tartozik, itt csak akkor szálljunk meg, ha igazán sokat szánunk a szobák minőségére. A négycsillagos hotelek közül ideális lehet a Hilton Garden Inn Matera, ahol hasonló luxust kaphatunk, mint az előző szállodában, azonban itt fele annyi áron. Hogyha egy kicsit spórolni szeretnénk a szálláshelyen, azonban nem szeretnénk minőségtelen helyen megszállni, ideális lehet számunkra a Fastm Hotel, vagy a Residence Del Casalnouvo is.
Természetesen repülővel is érkezhetünk Materára, azonban hogyha személyautóval indulnánk inkább útnak Matera felé, jobb hogyha több tankolást is beleszámolunk az utunkba, mivel Magyarországtól 1500 kilométerre található a város.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ecuador, egy spanyol nyelvű ország

Ecuador Dél-Amerikában található ország, amelynek érdekessége, hogy nyugati oldalán a Csendes-óceán található, míg más oldalain …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük