Kezdőlap » Hotel » Rostock hotelei, látványosságai

Rostock hotelei, látványosságai

Rostock egy németországi kikötőváros, amely a Balti-tenger partján található. Sokak számára ez a város azért híres, mert Európa északi területen itt volt először egyetem, még 1419-ben alapították a régió legrégebbi egyetemét. Hogyha Rostockban járunk, érdemes időt szánnunk a látnivalók megtekintésére. Egy városnézés keretei között látogassunk el a Piactérre, ahol megismerkedhetünk helyi emberekkel, és persze vásárolhatunk is. Szintén megéri hogy ellátogassunk az egyetemhez, és megnézzük a rendkívül régi főépületet, mely ma már szinte műemléknek számít. Híres templomok is vannak a városban, mint a Petri-templom, a Mária-templom, és a Nikolai-templom is.
Rostock városában nem lesz gondunk a szálláskereséssel sem, hiszen a településen számos 3-4 csillagos hotel, szálláshely található, valamint akik nem kedvelik a luxusszállodákat, azok is találnak maguknak megfelelő olcsó vendégházat, ahol megszállhatnak. A legnépszerűbb szállodák a Hotel Die Kleine Sonne Rostock, a Radission Blu Hotel Rostock, a Steigenberger Hotel Sonne Rostock, melyek mind négycsillagosok. A háromcsillagos helyek közül említésre méltó az Elba Hotel Rostock. A luxust keresők az ötcsillagos szállodába, a Yachthafenresidenz Hohe Dune Hotelbe menjenek, akik pedig a vendégházakat kedvelik, a Gästehaus Lütten Kleint keressék fel.
Rostockba elsősorban repülővel juthatunk el, ez nemcsak gyors, hanem a legkényelmesebb módszer is, hogy a német városba jussunk. Ha nem szeretjük a repülést, vagy túl drágának találjuk, menjünk busszal, vagy autóval, de akár vonattal is megközelíthetjük a várost.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tromso

Tromso városa Norvégiában található, a Tromsoya- szigeten, amely az Északi-sarkkörtől mindössze 350 kilométerre van. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük