Kezdőlap » Hotel » Roskilde, Dánia

Roskilde, Dánia

Roskilde Dániában található, Koppenhágától, a fővárostól körülbelül 25-30 kilométerre. Az ország városaihoz képest is kevesen lakják, mindössze 46 ezer fő az állandó lakosainak száma. Magyarországtól 1250 kilométerre található, ezért nem érdemes autóval elindulni ide, repülővel sajnos közvetlen nem tudunk ide érkezni, de Koppenhágában, és Malmöben is van repülőtér, így a helyi autóbuszjáratok igénybevételével egy órán belül már Roskilde-ben is lehetünk.
A város egy tipikusnak mondható dán település, ami gazdag történelmi múlttal, és változatos látnivalókkal rendelkezik. Természetesen van egy híres helyi fesztivál is, aminek a neve a Roskilde- Festival, ahol évente több ezren fordulnak meg, mivel a gasztronómiai ízek mellett sok neves dán zenész is tiszteletét teszi.
A környék legjobb hotelének a Scandic Hotel Roskilde-et említhetjük meg, ahova interneten keresztül is tudunk szobát foglalni. A belvárosban is van néhány jó minőségű szálláshely, például a Prindsen Hotel Roskilde, a Svogerslev Kro, vagy a Comwell. A helyi lakosok megpróbálva többletpénzhez jutni, több helyen kiadják fölös szobáikat, esetleg mellékházaikat, ahol az ide érkező turisták autentikus hangulatban alhatnak és kelhetnek a városban. Ilyen szállás például a Mr. Janny, és a Wittrup is. A választás csak rajtunk áll, hogy milyen típusú nyaralást is szeretnénk, de sokan esküsznek rá, hogy a dán vendégszeretet inkább a férfi vendégeknek kedvez elsősorban a helyi férfiak sörszeretete miatt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Utazás a Cook-szigetekre

A Cook-szigetcsoport hatalmas területen helyezkedik el, mintegy 2 millió négyzetkilométernyi helyen található a Csendes-óceán déli …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük