Kezdőlap » Hotel » Rorschach, egy svájci kisváros

Rorschach, egy svájci kisváros

Rorschach városa Svájcban található, a St. Galleni térségben, a Bódeni tó déli oldalán. Nem egy olyan város, ahová sokan csak azért érkeznek, hogy itt nyaraljanak, azonban ahhoz kiváló, hogy egy hétvégét eltöltsünk itt, esetleg ha átutazóban vagyunk errefelé. Habár hogyha a nyári időszakban érkezünk, akkor a tó is remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt, hiszen ekkor fürdőzhetünk is a kellemes vízben. A településen körülbelül 9000 ember él, és elég sok turista, valamint olyan külföldi is rendelkezik ideiglenes lakhellyel, akit a munkája ide köt.
A kellemes hangulatú, és egyébként szép külsejű kisvárosban exkluzív, jó minőségű szállodák vannak. A belváros szívében található a 3 csillagos Mozart Hotel, és az ugyancsak 3 csillagos szintű Minotel Weisses Rossli Hotel is. Hogyha tudjuk előre hogy szállásra lesz szükségünk, és azt is hogy mikor, érdemes előre foglaltatni az interneten, vagy telefonon, azonban ehhez szükség lesz német nyelvtudásra, hiszen többnyire németül vannak ezek a weboldalak, és a szállodák oldalai is írva. Rorschach városától egyszerűen eljuthatunk St. Gallenbe, ami csupán 13 kilométerre van innen, és ott már jóval több látnivaló, és programlehetőség is akad mint itt, a kisvárosban.
Hogyha Rorschachba szeretnénk utazni, akkor elsősorban azért érdemes autóval indulni, mert a hegyi utak nagyon szép látványt nyújtanak, és habár 900 kilométert kell megtennünk, a látvány mindenképp kárpótol majd a hosszú útért.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy híres finn város: Oulu

Oulu egész Finnországban a 6. legnagyobb város, amely a Botteni-öbölben található, teljesen a tajga északi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük