Kezdőlap » Divat és szépség » Ricinusolajjal a dús szemöldökért

Ricinusolajjal a dús szemöldökért

A természetes, dús szemöldök egy ideje visszatért a divatba. Azonban azok, akik évekig, vagy évtizedekig szedték, nem tudják egyik hétről a másikra visszanöveszteni. A ricinusolaj segíthet az ápolt, dús szemöldök kialakításában. Az értékes olaj amellett, hogy tápláló hatású, a szőrnövekedést is serkenti: a vékony szemöldököt vastagabbá tehetjük vele.

A ricinusolaj ápoló hatása
A ricinusolaj egy természetes olaj, amit a ricinus növény magvaiból nyernek ki. E-vitaminban, és különféle esszenciális zsírsavakban gazdag, ezért a bőrnek, és a hajnak egyaránt jót tesz. Javítja a bőr vérellátását, serkenti a hajnövekedést, és sokaknál a több évnyi szedés miatt elvékonyodott szemöldökszőrzetet is helyre tudja hozni. A ricinusolaj hívei ezenkívül a csodaszer szempilla-, és hajnövesztő hatására is esküsznek. A ricinusolaj használatából akkor is profitálhatunk, ha a szemöldökünket nem szeretnénk dúsabbá tenni: az értékes olaj hidratálja, csillogóbbá teszi a szőrszálakat, egészségesebb kinézetet ad a szemöldöknek.

Ricinusolaj a vastag szemöldökért: hogyan alkalmazzuk?
A ricinusolaj a gyógyszertárakban, és a drogériákban is kapható. A kezeléshez elsősorban türelemre van szükségünk: a látható eredményre elképzelhető, hogy akár több hetet is várnunk kell. Esténként, a smink lemosása után vigyük fel az olajat a szemöldökre, hagyjuk egész éjszaka hatni, majd reggel alaposan mossuk le. Az olaj maradványait egy tiszta kendővel eltávolíthatjuk a bőrről. Ha a szempillák növesztésére használnánk a ricinusolajat, esténként a szempillák tövére vigyük fel egy fültisztító pálcika segítségével.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a bőrünket?

A bőrápolás a megfelelő higiénia része, mindennapos tevékenységünkké kell, hogy váljon. A mindennapos tisztálkodás mellett, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük