Kezdőlap » Divat és szépség » Ricinusolaj a szépségápolásban

Ricinusolaj a szépségápolásban

Egyre inkább elterjednek napjainkban a természetes gyógymódok, praktikák és a szépségápolásban is kiemelkedő figyelmet kapnak a természetes anyagok. A ricinus olajat például hashajtó hatása mellett felhasználhatjuk bőrünk illetve hajunk ápolására is. Könnyen és olcsón hozzájuthatunk, ugyanis bármely gyógyszertárban megvásárolhatjuk.

Bőrápolóként használhatjuk száraz, igénybe vett kezekre, mivel kondicionáló hatása révén puhítja a bőrt sőt még a körmöknek is jót tesz. Fertőtlenítő hatása miatt kiváló a pattanások ellen és remek gombaölő is. Serkenti a szőrnövekedést ezért a szempilláink is sűrűbbek lesznek használatától. Bátran alkalmazhatjuk és a szembe kerülés esetén sem kell tartanunk esetleges negatív hatásoktól, hiszen a ricinusolaj egy természetes szemfehérítő. Szemkörnyékápolóként egy teljesen naturális ránctalanító.

A ricinusolajnál keresve sem találhatnánk jobb hajápoló és hajregeneráló szert.
Egy héten egyszer javasolt a használata. Több órára de akár egész napra is rajta hagyhatjuk a hajunkon. Egy kevés olajat felmelegítve masszírozzuk be e fejbőrbe, ezáltal segíthetjük az alaposabb felszívódást. Alkalmazhatjuk az egész haj területén de nagyobb mennyiségben inkább a hajvégekre. Ha zuhanysapkát vagy törölközőt csavarunk a fejünkre a hőhatás révén jobb eredményt érhetünk el. Többször alaposan mossunk hajat!
Oda kell azonban figyelnünk, hogy a használatát időszakosan végezzük és sohasem folyamatosan. Olaj lévén meglehetősen tömény, ezért nagy dózisban többet árt, mint használ. Ha például elkezdünk egy két hónapos ricinusolaj kúrát, akkor ezután legalább ennyi időre le is kell állnunk a használatával.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a bőrünket?

A bőrápolás a megfelelő higiénia része, mindennapos tevékenységünkké kell, hogy váljon. A mindennapos tisztálkodás mellett, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük