Kezdőlap » Hotel » Resicabánya

Resicabánya

Romániában, a Berzava folyó mellett, Temesvártól 106 kilométerre fekszik Resicabánya település. A városban közel 80 ezer ember él napjainkban, és területe a domborzati viszonyoknak, azaz a Dognácskai- hegységnek, és a Szemenik-hegységnek, valamint a település közepén fekvő Kereszthegynek köszönhetően több részre van osztva.
Resicbánya hazánk fővárosától, Budapesttől körülbelül 420 kilométerre fekszik, így ezt a néhány órás utat akár autóval, vagy busszal is megtehetjük kényelmesen, így 5-6 óra alatt odaérünk a városba. Helyben több szálloda is található, amely megfelelő minőséget kínál, például a háromcsillagos Best Western Rogge Hotel Resita, valamint a kisebb szálláshelyek, mint a Semenic Hotel, az Armando Hotel, a Geas Hotel, vagy a Gasthof Tirol Hotel. Resicabányán több kiadó apartman, és vendégházak is várják a turistákat, így biztosan nem fogunk szállás nélkül maradni, akkor sem hogyha előzetesen nem foglalunk le semmit.

A nagyvárosban több látnivaló is akad, így érdemes erre koncentrálni hogyha erre járunk. Mindenekelőtt készítsünk egy listát, hogy mit szeretnénk megnézni, mi az ami érdekelne bennünket, és aszerint készítsünk egy tervet, merre kezdjük el a látványosságok felkutatását. Fantasztikus programtervet is kialakíthatunk magunknak, miközben nagyon jól fogunk szórakozni, hiszen a városban garantáltan vannak olyan látnivalók, amiket nem szabad kihagyni. Csak hogy néhány példát említsünk, megtekinthető a Havas Boldogasszony római katolikus templom, mely még a 19. század közepén épült, valamint a kicsivel későbbi, volt románresicai ortodox templom. A város felett található az úgynevezett Grebla-vízerőmű, amely már 1903 óta működik. Resicabányán több múzeum is található, az egyik ezek közül a Hegyi Bánát Múzeum, és a szabadtéri mozdonymúzeum, ahol 16 nagyon régi mozdonyt tekinthetünk meg a szabadban kiállítva. Híres még a Paul Iorgovici Megyei Könyvtár, a Koch-villa, a mór zsinagóga, a görög katolikus templom, és a Diaconovici-Tietz Líceum is. Románia első hegesztett hídja, a Berzava-híd ebben a városban található, valamint a Micul Sodul barlang is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük