Kezdőlap » Hotel » Repüljünk Jordániába

Repüljünk Jordániába

Jordánia egy, a közel keleten található arab ország, melynek a fővárosa Amman. Az országban az arab a hivatalos nyelv, és az iszlám a követendő vallás, a helyi lakosság többnyire déligyümölcs és zöldség termesztésből él.
Az ország legnépszerűbb látványossága Petra, a rózsaszín sziklába vájt város, amelyet a világ 8. csodájaként is szoktak emlegetni. Ezen kívül csodaszépek az ország déli részén található ősi kanyonok is, aki az országba jön, ezeket mindenképp látnia kell. Az egész Közel-Keleten híres látványosság a nabateus arabok egykori fővárosa, Petra, melynek szimbóluma a Fáraók Kincstárának homokkőbe vájt homlokzata. Akit érdekel az ország, és az ősi város történelme, mindenképp érdemes elmennie a Régészeti Múzeumba, vagy a sivatagi városba, Wadi Rumba, ahol a beduinoktól többet megtudhat a helyről. A híres sziklákat többféle módon megközelíthetjük, gyalogszerrel sétaképpen, teveháton, vagy bérelt jeepel.

A sivatagban csodaszép látványban lehet részünk, érdemes megnézni egy naplementét, amely igazán egyedi, romantikus élményt nyújthat. Akit érdekel a régészet, mindenképp látogasson el az ókori romvárosba, Jerashba, ahol a legépebb római kori maradványokat tekinthetjük meg. Itt feltártak már római kori fürdőket, templomokat, és szökőkutakat is, egyszóval mindenképp lenyűgöző látnivalókra számíthatunk. A közelben egy olyan magasságú sziklaerőd található, az Ajloun, amely az egész vidék fölé magasodik, egykoron innen egészen a Holt-tengerig elláthattunk.

A jordán fővárosban, Ammanban megannyi mecsetet találunk, azonban a modern város legszebb, és legmagasabb pontja a Citadella, amit megéri felkeresni. A bibliai vonatkozású Nebó-hegyhez azért érdemes ellátogatni, mert innen napjainkban is el lehet látni egészen Jeruzsálemig. Madaba városában számos szép, színes mozaikot tekinthetünk meg, leginkább a Madaba Régészeti Parkban, amit érdemes felkeresni. Ugyanebben a városban tekinthető meg a világhírű Madabatérkép, amely tulajdonképpen egy olyan mozaikpadló, amely 2 millió kőből van kirakva. A Nebó-hegytől nem túl messze található a Hamammat, amely elsősorban meleg vizű forrásairól, és forró vízeséséről híres. Jordánia abban a szerencsés helyzetben van, hogy két tengerparttal is rendelkezik, hiszen érintkezik a Vörös-tengerrel, és a Holt-tengerrel is. A Holt-tengernek rendkívül magas a sótartalma, és gyógyító iszappal is rendelkezik, emellett pedig jelenleg itt található a föld legmélyebb pontja is, hiszen a tengerszint alatt 400 méterrel található a tó. Hogyha azonban strandolni szeretnénk, a Vörös-tengert válasszuk, Aqaba városában nemcsak fürdőzni, búvárkodni, hanem további nevezetességeket is tudunk nézni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sesto Fiorentino

Sesto Fiorentino település nem messze található Firenzétől, és Olaszországban, a Toszkán térségben helyezkedik el. Mivel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük