Kezdőlap » Házépítés » Redőny, mint családi ház tetőárnyékoló

Redőny, mint családi ház tetőárnyékoló

A kívülre elhelyezett redőny képes arra, hogy biztosítsa a tetőtér használatának a teljes komfortját, hiszen egyrészt véd attól, hogy túlmelegedjen a helyiség, másrészt pedig képes arra is, hogy teljes elsötétítést biztosítson. Ezen kívül, mivel a redőny szerkezete igencsak vastag, kiszűri a kívülről jövő zajokat is, és a tetőtérben egyfajta intimitást is teremt. Mint tudjuk, a redőny kívülre szerelt, így akár hogyha napos időről van szó, akkor is képes hatásosan védeni a fárasztó, és olykor nyomasztó hőség ellen. A redőny úgynevezett páncélját a belső oldalukon hőátbocsátást gátló anyaggal bevont alumínium lamellák képezik.

A redőnyt akár vezérelni is tudjuk, méghozzá három módon is. Elsősorban a készlethez tartozó hajtókarral, amely abban segít, hogy kézzel tudjuk beállítani. Másodsorban vannak olyan redőnyök is, amelyek elektromosan működtethetők, valamint megemlíthetjük az úgynevezett solar redőnyt is, amely távkapcsoló szerkezettel, akkumulátorral és távirányítóval is egyaránt el van látva.

Az akkumulátort feltölthetjük egy, a redőnyre szerelt napelemmel is akár. Ezt a típusú redőnyt azonban csak olyan helyekre ajánlják, ahova nem szükséges 230 V tápellátás. Hogyha például olyan kívánságunk lenne, hogy a külső redőnyt olyan ablakokhoz szeretnénk felsorakoztatni, amelyek egymás fölé vannak felsorakoztatva, akkor az ablakok között minimum húsz centiméteres függőleges távolságot kell kihagynunk, így erre ügyelni kell a családi ház építésekor is. A redőnynek azonban számos jellemzőjét említhetjük meg, például azt, hogy igencsak hatékony védelmet képes nyújtani a fárasztó hőséggel szemben is, de akár télen is nagyon hasznos lehet, mert képes lecsökkenteni a hő veszteséget is. Szintén a jellemzője, hogy képes elsötétíteni akár az egész belső helyiséget, és képes arra is, hogy védelmet nyújtson a túlzott zaj ellen. Szintén véd a redőny az UV sugárzással szemben is, és biztosít egyfajta intimitást is, valamint talán nem utolsó biztonsági szempont az sem, hogy a külső ablakon elhelyezett redőny a betörést is képes akár meggátolni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Polisztirol tetőelem a családi házaknál

Az úgynevezett ProKoncept, vagy más néven polisztirol tetőelem alkalmazása azt teszi lehetővé, hogy miután elkészítettük …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük