Kezdőlap » Hotel » Recife, egy brazil nagyváros

Recife, egy brazil nagyváros

Recife Brazíliában, az ország északnyugati részén terül el, és itt a második legnagyobb városnak számít. Hogyha az egész ország nagyvárosait vesszük figyelembe, akkor összesen az 5. legnagyobb brazil városnak mondható, valamint itt található az ország egyik legfontosabb kikötője. Népessége körülbelül másfél millió főre tehető, azonban ha a külterületeket is figyelembe vesszük, akkor legalább 3 és fél millióan élnek a környékén.

Recife városában tömérdek látnivaló akad, így nyugodtan lehet utazásunk célpontja, hogyha Brazíliába szeretnénk utazni, hiszen a turizmusa is kellően jól szervezett. A város látnivalói közül érdemes kiemelni rögtön a Teatro Santa Isabel palotát, a Convento de Carmo kolostort, valamint a Satio de Sáo Pedro templomot. A város Santo Antonio negyedében található a Forte Cinco Pontas erőd, valamint egy másik szép templom is, a Convento de Santo Antonio. Egy másik erőd is található a városban, ennek a neve az Orange erőd.

A város templomait, és régebbi épületeit még a 17-18 században építették portugálok, és hollandok. Recife történelmi belvárosát Olindának hívják, ez teljes egészében világörökséggé lett nyilvánítva. Hogyha Recifébe utazunk, érdemes ellátogatni a Casa la Cultura-ba, ahol rengeteg ajándéküzletet találunk, a Boa Viagem Beach-re, mely a város legszebb tengerparti strandja, és mindenképp érdemes megnézni a recifei karnevált is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bora Bora a legdrágább sziget

Bora Bora a Csendes-óceánon található sziget, amelyet rengeteg turista látogat, így igencsak drága, mégis népszerű …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük