Kezdőlap » Hotel » Rattenberg

Rattenberg

Rattenberg egy kisváros Ausztriában, az Inn-folyó völgyénél, amelynek területe történelmi emlékekben igencsak gazdag. Amint megérkezünk Rattenbergbe, máris láthatjuk a város jellemző képét, amely a kisebb, szűk utcákban, és a vörös színű márványtól pompázó házak bejárataiban nyilvánul meg. A helyiek tradicionális házai nagyon hasonlóan néznek ki, szinte mindegyiknek a kelleténél több ablaka van, erkélyekkel, és általában kovácsoltvas díszítésekkel ellátva. A falucska nyugati oldalára már sokkal jellemzőbb a sziklás felszín, de mivel ide is építkeztek, a sziklákra épült házak igazán egyedi látványt nyújtanak. Rattenberg látnivalói között gyakran emlegetik a Rathaust, azaz a városházát a helyiek, valamint annak a várnak a romjait, amely még a 11 és a 16 század között épült.

Hogyha ide utaznánk, és szeretnénk előre szállást foglalni, akkor a helyi vendégházak mellett a szállodák és hotelek ajánlatait is érdemes megnéznünk. Néhány kiemelt hely, ahová a legtöbb turista szívesen betér a Gasthof Schlosskeller, és a Hotel Sonnhof. Rattenberg településen több olyan vendéglátóhelység is van, amely nemcsak étterem, hanem szálláshelyet is nyújt egyben. Ilyen a Gasthof Platzbräu, a Cafe Restaurant Dopolavoro, és a Gasthof Kanzler Biener, valamint a Rangger Gasthof is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sesto Fiorentino

Sesto Fiorentino település nem messze található Firenzétől, és Olaszországban, a Toszkán térségben helyezkedik el. Mivel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük