Kezdőlap » Divat és szépség » Q10-koenzim: valóban hatékony az anti-aging csodaszer?

Q10-koenzim: valóban hatékony az anti-aging csodaszer?

Az anti-aging kozmetikumok piacán a Q10-koenzimnek igazi csodatévő hatást tulajdonítanak – mennyire megalapozottak az ezzel kapcsolatos állítások?

Vitathatatlan, hogy a Q10 fontos szerepet játszik az anyagcsere megfelelő működésében. A sejtek energiaellátásához szükség rá, és az immunrendszert is erősíti. Manapság azonban az anti-aging krémek csomagolásán is egyre gyakrabban szerepel a neve az összetevők között.

Antioxidáns tulajdonságának köszönhetően a Q10-koenzim segíti a szabad gyökök elleni védekezést, így hozzájárul a sejtek egészségének megőrzéséhez. A szervezetünk maga is képes a koenzim előállítására, azonban az életkor növekedésével egyre kevesebbet képes termelni belőle – tehát a Q10 hiánya is hatással van a bőr öregedési folyamataira. Ha a Q10-koenzim szintje alacsony, a szervezetünk nem képes megfelelően méregteleníteni a sejteket.

Számtalan krém létezik, amelyek Q10-tartalmukkal közvetlenül hatnak a bőrre. Azonban, mivel az értékes összetevő nemcsak a fiatal bőr megőrzésében játszik fontos szerepet, hanem az idegrendszer, illetve a szív, és a vérkeringés működéséhez is szükség van rá, érdemesebb a táplálkozásunk által növelni a szervezetünk Q10-szintjét.

A különféle növényi olajok, például a szezámolaj, természetes és egészséges Q10-források. Ezenkívül érdemes beépíteni étrendünkbe az olajos magvakat, tengeri halakat, hagymát, és a fiatal spenótot: ezek az élelmiszerek szintén tartalmazzák az értékes Q10-koenzimet. Q10-tartalmú táplálékkiegészítőkhöz is hozzájuthatunk a gyógyszertárakban. A Q10-koenzim ajánlott napi bevitele 30 mg: ha bizonytalanok vagyunk azzal kapcsolatban, melyik terméket válasszuk,kérjünk segítséget orvosunktól, vagy gyógyszerésztől.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a bőrünket?

A bőrápolás a megfelelő higiénia része, mindennapos tevékenységünkké kell, hogy váljon. A mindennapos tisztálkodás mellett, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük