Kezdőlap » Divat és szépség » Púder: ecsetet, vagy szivacsot használjunk az ideális eredményhez?

Púder: ecsetet, vagy szivacsot használjunk az ideális eredményhez?

A sminkecset, vagy a szivacs alkalmasabb a púder felvitelére? A válasz attól függ, milyen típusú púdert használunk. Néhány tanács figyelembe vételével tökéletes lehet a sminkünk befejezése.

Ecset, vagy szivacs, keményebb, vagy lazább állagú púder: ha nem tudunk dönteni, milyen típusú kozmetikumot alkalmazzunk a smink befejezéséhez, át kell gondolnunk, mikor használnánk. A kompakt púdereket akár az útra is magunkkal vihetjük, míg a lazább porpúderek inkább otthoni használatra alkalmasak.

Tippek a púder szivacsos felviteléhez
A keményebb, kompakt púdereket ízlés kérdése, hogy szivaccsal, vagy sminkecsettel visszük fel a bőrre. A szivaccsal ebben az esetben könnyebb a dolgunk. Az egyik előnye, hogy sok kompakt púder dobozában eleve megtalálható, másrészt egyenletes, könnyű felvitelt biztosít. Pettyező mozdulatokkal púderezzük be arcunkat az orr közepétől az arcszélekig haladva. Ügyeljünk, hogy a púderezett rész, és a smink nélküli bőr közötti határ elmosódott legyet. Ha a szivacsot a használat előtt enyhén benedvesítjük, különösen vékony, finom púderréteget tudunk felvinni a bőrre.

Lazább porpúder: ecsettel a legkönnyebb
Egy puha, tömött, finom szálú ecset a legalkalmasabb a porpúder felviteléhez: a segítségével a bőrön egyenletesen eloszlathatjuk a púdert. Mivel a púderecset általában nagyobb, ezek a változatok kevésbé alkalmasak az útközbeni sminkelésre. Használatuk egyszerű: mártsuk az ecsetet a púderes dobozba, ütögessük le róla a felesleges púdert, forgassuk át néhányszor a tenyerünkben, hogy ne vegyen fel túl sok színt. Fentről lefele haladva, nagy, körkörös mozdulatokkal púderezzük be arcbőrünket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csík bogarak

A bogarak földünk leginkább nem szeretet fajához tartoznak.Nagyon sokan félnek tőlük pedig ezeknek a kis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük