Kezdőlap » Internet » Problémák és nehézségek az E-kereskedelemben

Problémák és nehézségek az E-kereskedelemben

Rengeteg cég tart fenn saját weboldalt, de ezek többnyire csak tájékoztató jellegűek, megtaláljuk rajta az elérhetőségeket a cég bemutatkozóját (sokszor ezek is hiányosak). De kevesen biztosítanak lehetőséget arra, hogy rendeljünk is tőlük. Számtalan cég olyan weboldalt üzemeltet, mely cseppet sem esztétikus és profi, ez pedig rombolja a vállalkozás image-t is.

Min kellene változtatni és mire érdemes odafigyelni?

Egyfelől rosszul mérik fel az igényeket, nem ismerek a vásárlókat, és azoknak a szokásait, valamint az online értékesítéshez való viszonyokat. Másfelől nincsenek tisztában a cégek azzal, hogy mennyi időt és pénzt képes felemészteni egy ilyen oldal fenntartása. Emellett nagyon fontos, hogy megfelelő képességekkel rendelkező alkalmazottak a szükséges eszközöket – hardvereket és szoftvereket használhassák.

A legnagyobb probléma mégis a vásárlók bizalmatlansága az online környezet iránt.
Adódik is a legnagyobb feladat: meg kell győzni őket arról, hogy azt a terméket kapják, amit szeretnének és a pénzük nem tűnik el semmiben. Ha gy boltban vásárolunk, kezünkből a készpénzt a pénztárosnak adjuk, majd ő vissza ad belőle és már vihetjük is haza az előzetesen kiválasztott árut. Kézzel foghatóbb a dolog és így nem érhet minket akkora meglepetés.

De jogosak a félelmeink? Megalapozottak-e a kételyeink? Természetesen átverések mindig voltak és lesznek is. De a vásárlás előtti körültekintő szemléletmód kifizetődhet. Ha valami gyanús nem ajánlott rendelést leadni. Használjuk a legismertebb webáruházakat, melyeket ismerőseink is ajánlottak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Korlátozás szerte a világban

A Föld lakosságának nagy része talán egyet ért abban, hogy az internet korlátozása igenis fontos …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük