Kezdőlap » Hotel » Prerov, utazás Csehországba

Prerov, utazás Csehországba

Prerov városa Csehországban található törvényhatóságú város, amely a Felsőmorva dombságon, a Becva folyó partjánál található. Lényeges közlekedési csomópont, és az országban az egyik legfontosabb vasúti csomópont is egyben. A városban kapott helyet a cseh légierő helikopteres alakulata, valamint szintén itt található egy katonai kiképzőközpont is. Elképzelhető, hogy a jövőben itt lesz majd egy lényeges kikötő is, amely a Duna, Odera, és az Elba folyókat is közrefogja majd.

Prerov városában jelentős felfedezésre bukkantak nemrégiben a régészek, egy olyan kiterjedt archeológiai lelőhelyet véltek felfezezni, ahol a mamutvadászatok idejéből származó leletek kerültek elő. Amennyiben a városnézést a helyi történelmi központnál kívánjuk elkezdeni, látogassunk el a Felső térre, amelynek a központjában helyezkedik el a Prerovi kastély, melynek legmagasabb tornya magasabb, mint 22 méter. A kastélyon belül megtekinthetjük a Komensky múzeumot is, ahol a hely történelmébe is betekintést nyerhetünk, de népművészeti bemutatót is láthatunk itt. Szintén a város központjában tekinthetünk meg még olyan polgárházakat, amelyek a 15. századból származnak, viszont itt láthatók még a régi városfalak romjai is.

Azon turisták, akik kedvelik a kirándulásokat, mindenképp látogassanak el a Zebracka természetvédelmi területre, azok pedig akik középkori látványosságokra kíváncsiak elsősorban, induljanak el Lipnik nad Becvou felé, ahol megtekinthetik a Helfenste középkori várat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vír szigete

Horvátországban, Zadartól összesen 25 kilométerre található Vír szigete, amely Dalmácia északnyugati részén helyezkedik el. Ez …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük