Kezdőlap » Hotel » Premiá de Mar

Premiá de Mar

Premiá de Mar egy spanyolországi kis település, amely az utóbbi években népszerű lett a turisták körében. Valójában a városban nem sokan laknak, csupán körülbelül 30 ezer fős lakossága van, mert általában az itt élők másik városokban dolgoznak, és itt csak a lakóhelyük található. Ennek ellenére megéri ide jönni, hiszen mivel nem központi üdülőhely, ezért olcsóbbak a szállások is. Több apartman, kiadó ház található közvetlenül a tengerparton szép környezetben, így hogyha semmi másra nem vágyunk, csak nyugalmas pihenésre, ez a hely tökéletes lehet számunkra.

Premiá de Mar nincs messze Barcelona városától, mindössze csak 25 kilométer távolság van a két település között, így akár fél óra alatt odaérhetünk a Katalónia központjába, hogyha a nyüzsgő nagyvárosi légkörre vágynánk. A kisváros egyébként rendkívül fejlődő település, a helyiek megpróbálnak minél inkább a turizmusra építeni, és ott fejlesztik a várost, ahol csak tudják. Konkrét jövőképpel rendelkeznek, ami abból is jól látszik, hogy folyamatosan építik az újabb szállodákat. Hogyha nem kifejezetten pihenni szeretnénk, hanem kissé mozgalmasabb időtöltésre vágyunk, akkor sportolhatunk is itt, hiszen Spanyolországban nagyon sokféle sport kipróbálására van lehetőségünk, különösen ezen a helyen, Barcelonától nem messze.
Premiá de Mar híres a zárt kikötőjéről, ahova a módosabb emberek jachttal érkeznek és a nyári időszakban itt is tartják őket, mivel a kikötő egy hullámtörővel majdhogynem körbe van zárva a tenger felől.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Turku, Finnország legrégibb városa

Turku városa egykoron Finnország fővárosa volt, még a 19. században, azonban napjainkban az országban található …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük