Kezdőlap » Divat és szépség » Praktikák a tartós, szép körömfestéshez

Praktikák a tartós, szép körömfestéshez

A körömlakkozás sok nő számára szinte napi rutinnak mondható. Néhány egyszerű módszer segíthet abban, hogy a festés tartósabb legyen, valamint, hogy szebben, esztétikusabban mutasson körmeinken.

Az első lépés lakkozás előtt a körmök alapos tisztítása. A zsíros, olajos szennyeződések megakadályozzák, hogy a lakk egyenletesen tapadjon a felületre. Polírozzuk a körmeinket, majd vigyünk fel egy átlátszó, körömerősítő lakkot – csak ezután kezdődhet a színező festés. A körömerősítő lakk megakadályozza a körmök elsárgulását, amit a sötétebb színű lakkok okoznak. A körömlakk minősége is sokat számít: válasszunk olyan termékeket, amelyek táplálják a körmöt, kalciumot, és proteineket tartalmaznak. Nem is hinnénk, de a tudatos vásárlás a körömlakkoknál is fontos szerepet játszik.

Jól rázzuk fel a körömlakkos üvegcsét, kezünket helyezzük lapos felületre: kezdődhet a lakkozás. A festést a köröm közepén kezdjük egy hosszirányú, szélesebb vonallal. Ezután jönnek a szélek: ügyeljünk azonban arra, hogy a bőrre ne kerüljön lakk. Ha mégis így történne, egy körömlakklemosóba mártott fültisztító pálcikával eltávolíthatjuk. Lehetőleg két, vékony réteg lakkot vigyünk fel: így egyenletes, és tartós lesz a festés. A második réteget azonban csak akkor kenjük fel, amikor az első már teljesen megszáradt. Utolsó simításként felvihetünk még egy réteg körömerősítőt. Ez az apró trükk segít a tartósan fényes, ragyogó színárnyalat kialakításában, és abban, hogy a lakkozás hosszú ideig megmaradjon. Ezután hagyjuk a lakkot teljesen megszáradni, és készen is van.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Aminosavak: segíthetnek meggátolni a bőr öregedését?

Az aminosavak fiatalító hatással vannak a bőrünkre. Ha az étrendünk megfelelő mennyiségben tartalmazza őket – …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük