Kezdőlap » Látnivalók » Prága látnivalói

Prága látnivalói

Prága csodálatos úti cél, az egyik leglenyűgözőbb város a világon. Tele van különböző korú, stílusú építészeti remekművekkel, igazi kulturális paradicsom.

Bejárni ezt a lenyűgöző, száztornyú várost felejthetetlen élmény. Íme, néhány kihagyhatatlan látnivaló, ezeket mindenképp meg kell néznünk, ha Prágában járunk.

A prágai Loreto

A templom építése az Úr 1620-as esztendőire tehetők. Ekkor nyert teret magának a rekatolizáció (ellenreformáció), amit a Habsburgok is szorgalmaztak. Éppen ezért sok helyen felépítették a loretói Santa Casa másolatait. Ennek a templomnak az építése százöt éven keresztül folyt.

Legnépszerűbb látványossága a gyémántos szentségtartó, amelyet hatezer-kétszázhuszonkettő, igazi gyémánt díszít, kilencven centiméter magas, és épp ezért tizenkét kilogramm.

A Loretohoz később egy gyönyörű harangtornyot is hozzáépítettek, melyet az évek múlásával óránként elhangzó harangjátékkal bővítettek.

Arany utcácska

Ez Prága egyik legnépszerűbb utcája, rengeteg turista megfordul erre naponta. Ez a város legkisebb utcája, két értelemben is. Kevés ház van az utcában, ráadásul azok olyan kicsik, hogy csak törpék, vagy nagyon kistermetű emberek férnének el benne kényelmesen.

Egy legenda szerint a középkorban alkimisták éltek itt, akiknek aranyat kellett csinálniuk, éppen ezért kapta az utca ezt a nevet. Egy másik, valóságosabbnak tűnő monda szerint élt itt egy öregember, aki mindenét pénzzé tette, és varázslásról szóló könyveket vett belőle.

Megszállottan próbálkozott, mindenképpen aranyat akart csinálni. Egy napon a helyiek robbanást hallottak, majd az öregembert a házában találták holtan, egy nagy darab, sárga kővel a kezében. Erről később kiderült, arany.

Nem tudni, az öreg készítette-e az aranyat, ráadásul (sajnos) a férfi feljegyzéseket sem hagyott hátra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hol található a Union Station?

A Los Angeles-i Union Station az utolsó nagy vasútállomások egyike a vasút történetének aranykorából. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük