Kezdőlap » Hotel » Potenza, a dél-olaszországi város

Potenza, a dél-olaszországi város

Dél-Olaszországban található Potenza városa, amely 69 ezer fős lakosságával igazi kisvárosnak számít. Ennek ellenére viszont sok látnivaló található ezen a településen, hiszen számos templom, dóm, és római korból származó romokat is megtekinthet az ide látogató turista. A helyi épületek közül is vannak melyek országszerte híresek, különösképp kiemelhetjük a kastély-, vagy palota jellegű építményeket. A mai Potenza helyén egykor egy régi település volt található, így ezt a napjainkban már óváros címet kapó helyszínt a mai várostól néhány kilométerre találhatjuk meg.

Mivel a város nagyon messze található a magyar fővárostól, érdemes repülővel menni, és szállást foglaltatni még időben, hiszen így biztosan egyszerűbben tudjuk szervezni az utazásunkat. Kiváló hotelek között említik például a Park Hotel Centro Congressi-t, valamint a belvárosban található Grande Albergot is, mindkét szálláshely négy csillaggal büszkélkedhet. A közeli repülőterek, amelyek a város 100 kilométeres vonzáskörzetében találhatók, a Salerno Airport, és a Bari repülőtér.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük