Kezdőlap » Hotel » Porto Alegre

Porto Alegre

Porto Alegre egy nagyváros, mely Dél-Amerikában, Brazíliában található. Az ország fővárosától, Sao Paulótól igencsak messze, több mint ezer kilométerre fekszik ez a város, délnyugati irányban. Az ország déli határ területeinél, a legdélebbre fekvő államban, Rio Grande do Sul államban található, és központja is ennek az államnak. Porto Alegre városában körülbelül másfél millióan élnek, azonban a vonzáskörzetével együtt ez a lakossági számadat közel négy és félmillióra tehető.

Brazília déli részén Porto Alegre fontos ipari, és kulturális központ, de egyben lényeges a kereskedelme is. A kikötőváros rengeteg terméket exportál, gazdaságában fontos szerepet játszik a szójabab, a rizs, a búza, a hús, a gyapjú, és a bőr exportja. Ezeken felül is fontos a helyiek számára a vegyiparuk, és élelmiszeriparuk, ugyanannyira, min t a fémipar, és a petrolkémiai ipar is. A város igazi nagyváros látképét nyújtja, telis tele van üzleti, és pénzügyi épületekkel, valóságos üzleti óriásokkal.

Turisztikai látványosságai között megemlítendő a Porto Alegre Botanikus kert, ahol több mint 300 típusú trópusi növényfajtát ismerhetünk meg. Ennek jellegzetessége, hogy nem egy átlagos növényrezervátumról van szó, hanem egy hatalmas területen elterülő szó szerint természeti múzeumról. Ez a botanikus kert már a Brazil Nemzeti Park része, amit évente több ezer turista keres fel, a világ minden tájáról.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ipsos, a korfui turistaközpont

Korfu szigetének keleti partjánál található Ipsos, az üdülőhely, amely egyre népszerűbb a szigetre érkező turisták …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük