Kezdőlap » Betegségek » pollen allergia

pollen allergia

Úgy érzi hogy mindjárt leszakítja az orrát annyira viszket? Vagy esetleg rongyosra fújt már 100 papír zsebkendőt? Könnyezik, viszket a szeme? Sajnos ezeket a tüneteket a népesség nagy része életében többször is tapasztalja élete folyamán. A pollen allergia nem vicc. Ha elhanyagolják komoly szövődmények is kialakulhatnak. A rengeteg váladék az arc homlok üregben gyulladást okozhat ami nem kellemes érzés. Gondoljon csak bele milyen amikor meg van fázva.

A lefelé csorgó váladék pedig köhögésre sarkalja a tüdejét. Időben kezelt allergia jól kordában tartható. Ma már egy 15 perces bőr próbával az allergológus megtudja határozni melyek azok a növények aminek a pollenjére allergiás. Mivel ez szezonális allergia ezért csak a meghatározott időben kell a kezelést alkalmazni. Ami állhat gyógyszeres és orr spray használatából. Nagyon hatékony készítmények vannak már forgalomban amik nem álmosítanak így nem befolyásolják a mindennapjait.

Ha már tapasztalt a pollenek területén, mindig a szezon előtt keresse fel a kezelő orvosát hogy időben feltudjon készülni az allergiás tünetek megjelenése előtt. Nem ritka az allergiás asztma sem ilyen esetben különösen oda kell figyelnie magára mivel a tünetek akár komoly kifulladáshoz is vezethetnek. Ezekben az esetekben a kezelés kiegészülhet még úgynevezett pipával, inhalációs aeroszolos eszközzel. Ilyenkor a szájon át be kell szívni a gyógyszert ami oldja a görcsöt és végül fellélegezhet a beteg. Nem kell tehát halogatni a dolgot csak önnek jobb ha a napjait nem keseríti meg az allergia.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen kórokozók vannak?

A kórokozóknak három nagy csoportja van a baktériumok, a vírusok és a gombák. A baktériumok …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük