Kezdőlap » Házépítés » Polisztirol alapú falazóelem a családi házaknál

Polisztirol alapú falazóelem a családi házaknál

Nagy valószínűséggel biztosan sokat hallottunk már a polisztirol, vagy polisztirolhab alapú építőelemekről, legalábbis akkor, hogyha éppen a családi házunk felépítésére készülünk például, vagy hogyha érdekeltek vagyunk egyébként is az építészetben. Nos, valóban ezeknek a polisztirol alapú építészeti termékeknek számos jó, azaz pozitív tulajdonságuk van, és hogy ezeket felfedezzük, nézzük meg közelebbről például a polisztirol alapú falazóelem tulajdonságait.

A polisztirol alapú falazóelem elsősorban pozitív tulajdonsága, amit mindenképp érdemes megemlíteni, és ami miatt mindenképp tökéletesen és egyszerűen használható a családi házaknál való építkezéskor, az az, hogy ragasztó, és egyéb segédanyagok, segédelemek nélkül összepattinthatók, vagyis nagyon könnyű velük az építkezés. Ezen építőszerkezetek belsejét kézi, vagy szivattyús módszerrel három soronként tölti ki beton. Ennek eredményeképpen elmondhatjuk, hogy a külső oldalán hat, a belső oldalán pedig öt centiméteres szigeteléssel van ellátva, és ennek megfelelően nagymértékű szigeteléssel bír, és kiválóan jó teherbírással is rendelkezik. Ezen pozitív tulajdonságait annak ellenére mondhatjuk el, hogy egy mindössze huszonöt centiméter vastagságú falról van szó, ami igencsak nagyon jó arány, hogyha a szám értékeit és tulajdonságait vetjük össze. A polisztirol alapú falazóelem szerkezetet teljessé teszik az ugyanilyen polisztirol alapú áthidaló, koszorú és falvég záró elemek, amelyek együttes felépítésével egy teljes mértékben hőhídzáró szerkezetet kapunk, amely sima falat biztosít az éppen épülő családi házunk számára. A szerkezetről továbbá azt is elmondhatjuk, hogy a különböző egyéb elemeket, mint például a családi ház építésénél szükséges gépészeti csöveket, vezetékeket, úgy lehet a polisztirol alapú falba elhelyezni, hogy úgynevezett hőkéssel a kiolvasztott falhoronyba helyezzük el ezeket a szükséges vezetékeket, anyagokat. Ezen utóbb megemlített tulajdonsága azért nagyon jó, mert ennek köszönhetően gyorsan, zajmentesen és esztétikusan tudjuk folytatni a családi házunk építkezését.

Amennyiben a polisztirol alapú falazóelemekből készítettük el a családi házunk alapjait, akkor a burkolással sem kell sokat vesződnünk, ugyanis a fal külső részére úgynevezett “Dryvit” vakolatot kell felvinnünk, amely egyfajta vékony vakolat, és amely helyettesítheti az esetleg acélhálóra felhordott hagyományos mészvakolatot, esetleg dísztéglát is, de használhatunk rá termésövet vagy faburkolatot is. A fal belső burkolatával sem kell sokat törődnünk, hiszen a fal belső burkolata lehet csavarozott vagy ragasztott gipszkarton, amelyre különféle díszburkolatot, vékonyvakolatot, illetve csempét is tehetünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Családi ház koszorú elkészítése és tetőtéri falazás

A családi házunk építésének ez már a sokadik lépése, hiszen azután, hogy előkészítettünk mindent, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük