Kezdőlap » Nyaralás » Pihentető szabadság – hogyan szervezzem meg?

Pihentető szabadság – hogyan szervezzem meg?

Hogyan tervezzem meg szabadságomat, hogy utolérjem magam, együtt legyen a család, és pihenni is sikerüljön: jó tanácsok, melyek nekem beváltak, ha legalább 7 nap egybefüggő szabad nap jön össze.
Az első napot teljes lustálkodásra szánom: nem húzok reggel ébresztőórát, nem főzök (hideg kaja vagy éttermi rendelés), nem öltözök fel (éljen az egész napos pizsiparti!). Jöhet filmnézés, könyv, ágyban társasozás, teljes lazulás.

Második napon nem húzok ébresztőórát, de az ágyból már kimászok, és reggeli után hurrikán-takarítás indul, ami egész napra szól; mosással teregetéssel, de még mindig hideg koszton.
3. nap: a reggel óra nélkül indul, s mivel ez általában hétfőre esik, elmaradt hivatali/postai ügyek esnek délelőttre, délután a tiszta ruhák hajtogatása, optimális esetben bőröndbe, mert készülődünk a három napos kikapcsolódásra.

A negyedik napon működésbe lép a vekker, úgy 8 körül, hogy 10-re menetkész legyen a csapat különösebb rohanás nélkül. Az ötödik nap „történésmentes” nem otthoni, vagy történéssel teli nem otthoni, azaz uszoda, kalandpark, múzeum, templom, egyéb látnivaló – időjárástól függően. Hatodik nap nem otthoni tekergős: hazafelé tartva útba ejtünk régen látott híres-neves kirándulóhelyeket, érkezés praktikusan négy körül, hogy vacsi előtt még ki lehessen pakolni.
A hetedik nap délelőttjén elmaradt varrnivalók, telefonhívások, a délután pedig az édes semmittevés jegyében telik.

Természetesen a hosszabb-rövidebb szabadságokat is hasonló szabásmintára el lehet készíteni, a lényeg, hogy az elején az ébresztőóra-mentes első nap jelezze a szabadság tényét, hogy valamilyen elmaradt tennivalót, hasznosat is tegyek, így nem lesz lelkifurdalás, s hogy az utolsó nap/délután/este ne legyen fárasztó, rohanós – így a munkahelyemen is profitálhatok a távollétből.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük