Kezdőlap » Hotel » Pescara

Pescara

Pescara, egy olyan olasz város, ahol közel 120 ezer fő él, és amely az Aterno-Pescara folyó völgyében található. A várost 1926-ban alapították, amikor is egyesítettek két kisebb települést, az akkori Pescarat, és Castellamare Adriatic-ot. Hazánktól Pescara elég messze, 1220 kilométerre található, így hogyha ide szeretnénk utazni, elsősorban a légi utazás ajánlott, hiszen repülővel kényelmesen, már néhány óra alatt oda is érünk. A római reptértől már csak 250 kilométerre van Pescara, ahová bérelt autóval, busszal, vagy vonattal is könnyedén eljuthatunk.
A város pont a tengerparton fekszik, ezért sokak által kedvelt célpont nyaraláshoz, még az olaszok is gyakran utaznak ide az ország közepén fekvő városaiból, hogy itt töltsék vakációjukat. Persze hogyha tengerparti szállást szeretnénk választani, nem pedig belvárosit, akkor érdemes jóval az utazás előtt foglaltatni, hiszen a jó helyek hamar betelnek a főszezonra. Az egyik legnépszerűbb szálláshely itt a Best Western Hotel Duca D’aosta, és a 4 csillagosok, mint a Maja, az Alba, az Esplanade, és a Victoria is. Persze hogyha olcsóbb helyet keresnénk, akkor megnézhetjük a Hotel Sole, és a Hotel Prestige kínálatát, melyeket sok utazási iroda családosok számára is szokott ajánlani. Az olcsóbb helyek közé tartozik a Bellavista Country House, melynek akár ellentéte is lehetne a drágább árkategóriás 4 csillagos Hotel Carlton.

Pescara egy olyan város, amely szinte minden nyaralási igényt kielégít, hiszen nem csak a strandolásra kínál remek lehetőséget, hanem még néhány látványosságot is tartogat. Érdemes tehát szétnézni a városban ha van egy szabad napunk, és ellátogatni a legismertebb helyekre. Látványosság például a középkori falrendszer, a Szent Cetteus katedrális, a Palazzo del Governo palota, a Museo degli Genti D’Abruzzo, valamint a város híres temploma, a Madonna dei Sette Dolori templom. Pescara városában nagyon kellemes sétákat tehetünk, és betérhetünk egy-egy étterembe is, hogy megkóstoljuk a helyi ételeket, különlegességeket, és részesüljünk az olasz vendégszeretetből, és a meleg fogadtatásból.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elche, a spanyol nagyváros

Elche városa Spanyolországban, Valenciától nem messze Alicante megyében található. Egyes adatok szerint jelenleg 220 ezer …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük