Kezdőlap » Hotel » Peru fővárosa, Lima

Peru fővárosa, Lima

Peru Dél-Amerikában található ország, melynek fővárosa, a 8 millió fős lakosságú Lima, amely az elmúlt időszakban hatalmas fejlődésen ment keresztül. Limában nagyok a társadalmi különbségek, azonban egy igazi, tipikus dél-amerikai városnak ismerhetjük meg.
A városban több népszerű szálloda is található, de vannak olyan vendégházak is, ahol olcsóbban szállhatunk meg. A város legismertebb szállodája a Crowne Plaza Hotel Lima, de az ötcsillagos szállodák, a Sheraton Lima Hotel And Convention Center, és a Jw Marriott Hotel Lima magasabb áruk ellenére is nagyon kecsegtetőek. Tipikusan külföldi turisták számára kialakított olcsóbb vendégház a háromcsillagos Red Psycho Llama Hostel, és a Lider Hotel, amelyek a belvárostól kissé távolabb találhatóak. Persze hogyha nem szeretnénk vakon dönteni a lehetőségek között, akkor nézzünk utána online a szálláshelyeknek, és hogyha megtetszett valamelyik, akár le is foglaltathatjuk előre.
Hogyha Peru fővárosában városnézésre adjuk a fejünket, akkor kezdjük rögtön Lima közepén, a belvárosban. Itt megtekinthető a Municipalidad, vagyis a városháza, a Plaza Major, azaz a főtér, és a Panco Fierro Galéria is. Amennyiben a várost már végigjártuk, látogassunk el a helyi állatkertbe is, hiszen ez egy olyan látványosság, amit semmiképp nem szabad kihagynunk. Az állatkertben nemcsak Lima, hanem a környező hegyvidék, és az Amazonas-medence, valamint a tengerpartok állatvilágát is megtekinthetjük.
Hogyha Limába szeretnénk utazni, akkor ezt megtehetjük közel 20 órás út alatt. Érdemes a repülőre Budapesten felszállni, majd átszállni Madridban, ahonnan már közvetlen járat megy Peruba. Ne számítsunk túl olcsó repülőjegy árakra, és számoljuk bele az átszállásokat is, mindenképp olcsóbban kijöhetünk, hogyha már 4-5 hónapra előre lefoglaljuk a repülőjegyet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan utazhatunk könnyen repülővel?

Amikor egy repülőutat tervezgetünk, sajnos mindig van egy hátráltató tényező, ez pedig az utazáshoz szükséges …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük