Kezdőlap » Hotel » Perth, Ausztrália

Perth, Ausztrália

Perth a negyedik legnagyobb város Ausztráliában, és egyben a sziget nyugati városai közül a legnépesebb. Körülbelül másfél millióan élnek itt, Perth városában, amit 2011-ben a világ 8. legélhetőbb városává nyilvánítottak.
A városon keresztülfolyik a Swan folyó, mely nevét az ottani őshonos fekete színű hattyúkról kapta. Perth-től nem messze, mindössze 50 kilométerre található a tenger, ezért nagyon sokan járnak ebbe a városba megszállni a turisták, ha egy tengerparti nyaralást terveznek. A város három részre oszlik, egy kereskedelmi-, egy üzleti-, és egy szórakoztató negyedre, valamint a külterületén vannak azok a lakóházak, amik nem bérházak, hanem kisebb telekkel rendelkező kertesházak.

A város látványosságainak felsorolását kezdhetjük a Swan-folyó mellett található Állatkerttel, ahol a nyugati vidékre jellemzően előforduló különleges állatfajokat tekinthetünk meg. Ugyancsak a folyó mellett helyezkedik el a Swan Bells, mely egy olyan folyóparti harangtorony, amely egy hajót formáz. Innen nem messze található a Kings Park, ami a város híres botanikus kertje, több mint 4 hektárnyi területével nagyobb mint a New York-i Central Park.

Híres épület a város Konferencia és Kiállítási Központja, ahol időszakosan látogathatók kiállítások és rendezvények. Aki igazi érdekességet szeretne megtekinteni, látogasson el a perth-i pénzverdébe, ahol nemcsak különleges arany-, és ezüstérméket, hanem aranyrudakat és ékszereket is vásárolhatunk. Az ide érkező turisták szívesen látogatnak el olyan természetvédelmi területekre, mint a Rottnest-sziget, ahol gyakran hajóversenyeket is rendeznek. Szintén a Swan-folyónak a torkolatánál helyezkedik el egy kedvelt hely, Fremantle történelmi belvárosa, ahol megtekinthető a Nyugat-Ausztráliai Tengerészeti Múzeum több hajóronccsal, közöttük a holland Batávia hajóval. Ugyancsak itt található az ország legnagyobb vízi akváriuma, valamint a Whiteman Park, melyben több mint 2000 állat, madár, és vízi élőlény csodálható meg természetes környezetében.
Híres a Swan-völgyi borvidék, mely a legrégebbi Ausztrália nyugati részén, itt több vendéglátóhelység található, így a turisták egyik kedvenc állomása.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük