Kezdőlap » Nyaralás » Peloponniszosz sziget és Korinthosz

Peloponniszosz sziget és Korinthosz

A régi nevén Peloposnak nevezett félsziget 1893-ban szigetté vált, a kontinenstől kevesebb, mint 25 m választja el, amikor a Korinthoszi csatornát befejezték. A Peloponniszosz félsziget felszínét változatos hegységek, mély öblök, itt-ott síkságok, dús erdők alkotják.

A táj a görög történelem nagy részének szemtanúja volt. Utazásuk során Görögország kialakításában szerepet játszó minden civilizációval találkozni fognak, a bronzkor végi mükénéi népektől kezdve a velenceieken és törökökön keresztül egészen a keresztes háborúkból hazatérő franciák nyomáig, akik ugyanazon okból időztek a szigeten, mint maguk.

Alakját tekintve a félsziget négy emlőjével leginkább egy tehéntőgyhöz hasonlít. A legtetszetősebb talán a két nyugati, bár a harmadik sem elhanyagolható Monemvesziával és Léonidionnal, a negyediken pedig a világért sem szabad kihagyni Mükénét és Epidavroszt.
Mindenesetre amennyire csodálatosak a félsziget tájai és falvai, olyannyira nélkülöznek minden szépséget nagyvárosai Patre és Tripolisz. Még ha ez utóbbi közlekedési szempontból fontos is, bizonyára önök is ugyanúgy fognak iszkolni a helyről, mint mások.

Athént elhagyva Korinthosz lesz az első állomásuk. Feltehetően azonban nem ez lesz a legnagyobb élményük. Néhány pillanat erejéig hagyják, had kápráztassa el önöket a csatorna, egy-két könnyet is ejthetnek az ősi Korinthosz emlékére, de készüljenek fel nem lesz sok örömük. A csatorna igazi turista csapda lett. Még ha a szemüknek tényleg nagy örömet okoz is, rengeteg üzlet csökkenti sajnos az élményt. A modern városnak van némi vonzereje, de sajnos időnként földrengés sújtja, ami azért sajnos meg is látszik rajta. Összességében kellemes hely, de sok időt nem érdemes itt tölteni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Durban az afrikai nagyváros

Durban egy dél-afrikai nagyváros, Cape Townhoz meglehetősen közel. Ugyan jelenleg nem örvend nagy turizmusnak, mégis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük