Kezdőlap » Hotel » Peking szálláshelyei, és főbb látnivalói

Peking szálláshelyei, és főbb látnivalói

Manapság hogyha utazni szeretnénk valahova, már nem kell attól tartanunk, hogy esetleg nem találunk majd megfelelő szállást magunknak, hiszen az interneten nagyon egyszerűen tudunk válogatni a helyi szállások közül, és le is tudjuk foglalni azt néhány kattintással. Így van ez Pekingben is, ahol ráadásul még a belvárosi szállásokat is olcsóbban érhetjük el, hogyha a neten foglalunk szobát előre.
Peking azért különleges a szállások terén, hiszen hatalmas választék áll az ide érkezők rendelkezésére, és ami a legjobb, hogy az itt található 2-3, vagy esetleg 6-7 csillagos szállodák között nincs is olyan hatalmas árkülönbség, mint egyébként szokott lenni más országokban. Az 5 csillagos szállodák közül mindenképp érdemes kiemelni a Grand Metropark Yuantong Hotel Beijing szálláshelyet, amely a legjobb árkategóriát képviseli ebben a minőségben. Szintén egy kevésbé költséges, de annál színvonalasabb, és több mint 700 szobával rendelkező új hely a városban a Beijing Hotel, amely 5 csillagos minősítést kapott. Peking szívében található a Park Plaza Beijing Wangfujing 4 csillagos szállodalánc tagja, amely tökéletes szálláshely, hogyha a várost szeretnénk jobban megismerni, hiszen közel van a látnivalókhoz, és a minősége is elfogadható. Az 5 csillagos Hilton Peking -Beijing Wangfujing szállodában általában azok szállnak meg, akik üzleti céllal érkeznek a városba, és nem sajnálják a pénzüket luxus szálláshelyre fordítani. A legolcsóbb szállást egy 2 csillagos kis vendégházban, a Spring Garden Hotelben találjuk meg, amely rendkívül barátságos, és stílusos kis hely, igazi tradicionális pekingi otthon hangulatát tapasztalhatjuk meg, hogyha ezt választjuk.
Hogyha Pekingbe szeretnénk elutazni, csakis a légiközlekedés jöhet szóba, viszont még így is hosszú útra kell számítanunk, hiszen nagyon messze található a város Budapesttől. Habár a legtöbb légitársaság, így a Malév is indít ide járatokat, olcsóbban kijövünk hogyha átszállással utazunk. Erre lehetőségünk van például Berlinben, ahonnan már közvetlen járat megy Pekingbe. Készüljünk fel arra, hogy a nagy távolság miatt legalább 150-200 ezer forint lesz a repülőjegy ára oda-vissza, és általában akciókra sem igazán számíthatunk ilyen távolságnál.

Pekingben nagyon sok látnivaló van, amit akkor tudunk igazán megnézni, hogyha legalább egy kis időt, néhány napot, esetleg hetet a városban töltünk. Hogyha időnkbe belefér, mindenképp látogassunk el a Tien Tan-hoz, azaz az Ég templomához, ahol megtekinthetjük Kína legismertebb templomcsarnokait, összesen 273 hektárnyi óriási területen. Szintén érdemes ellátogatni a Tiltott Városba, a Tienanmen térre, és a Nyári Palotához, hiszen ezek olyan látványosságok a városban, amiket semmiképp nem éri meg kihagyni. Hogyha időnk engedi, menjünk el a Mennyei Béke Kapujának teréhez, így nem csak Peking modern épületeit ismerjük meg, hanem a régi városrészeket is. A városban annyi látnivaló van, hogy akár heteket is tölthetnénk itt, amíg mindent végig tudunk nézni. Hogyha itt vagyunk feltétlenül menjünk el egy helyi étterembe, hogy megkóstoljuk a híres pekingi kacsát, az ételspecialitást. De hogyha tehetjük, utazási irodák segítségével nézzünk utána, hogy az ott tartózkodásuk idején rendeznek e valamilyen fesztivált, nagyobb városi rendezvényt, programokat, kirándulásokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ipsos, a korfui turistaközpont

Korfu szigetének keleti partjánál található Ipsos, az üdülőhely, amely egyre népszerűbb a szigetre érkező turisták …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük