Kezdőlap » Hotel » Pefki és Pevki

Pefki és Pevki

Az első városunk Pefki, Athéntől nem messze egy kis szigeten, Evia szigetén található. Sokan azt mondják egy nyugodt kis helyről van szó, ahol a tengerparton tömegek nélkül élvezhetjük a tenger égszínkék színét, és a füllesztő melegben a tenger hűvös szellőjét. A tengerpartja kavicsos, ám ha megismerjük jobban a strandrészeket, felfedezhetünk lágy homokos partszakaszokat is. A helyi vendéglátást nagyon sokan dicsérik, mivel az emberek és a szállodákban dolgozók is nagyon kedvesek az oda érkező turistákkal. Pefki-ben mindösszesen 16 szállodát találhatunk.

Pevki azaz ahogy sokan nevezik II.Pefki, Athénban található, egyszóval a külvárosi része. A régi görög városfelépítést itt szemlélhetjük meg a legjobban Athénban, mivel egy főút vezet végig a központi városrészig ami elkacskaringózik az Olimpiai Stadionig és más ókori emlékekig is.

A városrész Athén legősibb mégis iparias környezete, sok más dolgot is találunk itt a kisebb gyárak mellett, mint például mozikat, éttermeket, pub-okat de mégis a környék hangulatára rányomódik a külvárosi érzés. Azonban ha ide ellátogatunk sok olyan legendával és mondával is megismerkedhetünk majd, mint a piros buszt vezető szellemsofőr vagy a Penteli hegyek lábánál történt mitológiai események. Pevki-ben mivel külváros, a szállások igen olcsóak azonban itt ne számítsunk olyan luxus-ra mint például a belváros elit negyedeiben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elche, a spanyol nagyváros

Elche városa Spanyolországban, Valenciától nem messze Alicante megyében található. Egyes adatok szerint jelenleg 220 ezer …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük