Kezdőlap » Hotel » Pécsi Enoteca Corso Étterem

Pécsi Enoteca Corso Étterem

Az Enoteca Corso Étterem 2008-ban nyílt meg a Nemzeti Színháztól nem messze, Pécsett. Ez az étterem már korábban is működött, hiszen közel száz éves múlttal rendelkezik már, csupán ekkor átköltözött egy másik helyre, és megváltoztatta a nevét, a korábban a Susogó Étteremként ismert vendéglátóhely.

Az étterem neve így nemcsak fiatalosabb, lendületesebb lett, hanem jobban kifejezi azt a gasztronómiai irányt, amit képviselni szerettek volna, az Enoteca Corso ugyanis egyfajta olasz, és francia csúcsgasztronómiai irányzatot szeretne átültetni magyar viszonylatok közé. Az étterem azonnal ki is érdemelte változásának díját, hiszen már ugyanabban az évben, 2008-ban megkapta a Magyarország Legjobb Éttermének a listájába való bekerülést, ahol az első 10 hely valamelyikén végzett. Az étterem egy 19. századi épület belsejében található, és igencsak elragadó a beltere is, aki ide belép, azonnal jól érzi majd magát. Az étteremben a chefet is lecserélték, és egy olyan híres, és fantasztikus chefet vettek fel a helyére, aki nevezetesen Molnár Gábor. Ő irányította a Klassz! konyháját, amely az Andrássy úton található, egészen addig, amíg ide fel nem vették, tehát egy gasztro körökben híres chefről van szó. Ugyanez a chef tanúbizonyságot is tett a 21. csúcstechnikai eszközök magabiztos alkalmazásáról, Michelin-csillagos szakácsok elismerését kivívva. Az Enoteca Corso Étteremben biztosak lehetünk abban, hogy mindig friss fogások kerülnek fel az étlapra, amit bizonyít az is, hogy egyébként naponta változhatnak a fogások akár a piac kínálatának megfelelően.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elche, a spanyol nagyváros

Elche városa Spanyolországban, Valenciától nem messze Alicante megyében található. Egyes adatok szerint jelenleg 220 ezer …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük