Kezdőlap » Hotel » Pau, a francia nagyváros

Pau, a francia nagyváros

Az ország déli részén található Pau városa, amely a Pireneusok északi oldalán fekszik, így csodás látképet tartogat magában. Pauban körülbelül 85 ezer ember él, így egy igazán élettel teli, nyüzsgő nagyvárosnak mondható.
Habár ez a település nem olyan ismert, mint a tőle nem messze található Bordeaux, vagy Toulouse nagyvárosok, azért ide is megéri ellátogatni akár önmagában egy nyaralás úti céljaként, vagy egy franciaországi túra keretei között is. Pauban számos látnivaló akad, ahogy általában ez jellemző az összes francia városra is. Hogyha itt járunk, tekintsük meg a Musée des Beaux-Arts gyűjteményt, amely festészeti kollekció.

Ugyancsak érdekes lehet a Parc National, amely egy olyan park a városban, melyet még Napóleon akarata szerint, és az ő utasítására alakítottak ki a várhegy oldalában. Innen nem messze található a Lovagvár, és IV. Henrik szobra is, valamint a Navarrai Parlament egykori épülete, amely építészeti műemlék. Ahhoz, hogy a környéket felfedezzük, nem lesz idegenvezetőre szükségünk, hiszen hogyha rendelkezünk egy minimális angol nyelvtudással, akkor még több szép parkot, és épületet találhatunk a városban sétálgatva.
A francia városba egyértelműen a legegyszerűbben repülővel juthatunk el, úgy hogyha egy közeli nagyvárost célzunk meg. Megérkezésünket követően érdemes rögtön szállást is keresni, azonban nem kell aggódnunk, hiszen a városban lévő legalább 32 hotel közül bőven lesz lehetőségünk válogatni. Csak hogy néhány példát említsünk a színvonalasabb helyek között található a Hotel Parc Beaumont, a Mercure Villa Navarre Hotel, és a Hotel Parc Beaumont.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ecuador, egy spanyol nyelvű ország

Ecuador Dél-Amerikában található ország, amelynek érdekessége, hogy nyugati oldalán a Csendes-óceán található, míg más oldalain …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük