Kezdőlap » Hotel » Pátra, a negyedik legnagyobb görög város

Pátra, a negyedik legnagyobb görög város

Pátra Görögország nyugati részében található, és a székhelye Ahaia-nak. Pátra nem messze fekszik Athéntól, és van egy öble is, mely ugyancsak a Pátra-öböl nevet viseli. Pátrának, mint a többi görög városnak is, igencsak jelentőssé vált mára az idegenforgalma, ennek köszönhetően pedig az elmúlt időszakban elég sok szálloda, és szórakozóhely nyílt itt.
Hogyha kíváncsiak vagyunk arra, van e valamilyen látványosság, amit ide utazva megtekinthetünk, azt kell hogy mondjuk: van, nem is egy. Elég hogyha megemlítjük azt a török korabeli erődöt, amely a város fölé magasodik, vagy a híres Szent András Székesegyházat, amelynek épülete különösen szépséges. Ezen felül érdemes megtekintenünk azt a monumentális méreteket öltő hidat, amelyet még 2004-ben építettek, és amely Peloponnészoszt, és közép-Görögországot köti össze. Mivel a városnál található a Korinthoszi-öböl, ezért az előbb említett híd is itt helyezkedik el.

A városban időről-időre megrendezik évente minden januárban a Pátrai Karnevált, ahol nemcsak zenei, hanem színi előadások is megtekinthetőek, és ezen kívül még különböző artisták szórakoztatják az ide látogatókat. Akár azt is mondhatnánk hogy az előbb említett fesztivál nagytestvére, a Pátrai Nemzetközi Fesztivál kerül minden nyáron megrendezésre, hiszen ekkor musicaleket, és színdarabokat is megtekinthet a nagyérdemű. Persze Pátrában nem csak a fesztiválok, vagy rendezvények idején van nyüzsgés, hiszen a városban alapvetően állandó kulturális élet jellemző, erről a múzeumok, galériák, színházak, és könyvtárak gondoskodnak. Az előbbi felsorolásból mindenképp érdemes kiemelni az Apolló színházat.

Hogyha tehát ide utazunk, bőven lesz mit megnéznünk, illetve akad majd program is jócskán. Azonban szükségünk lesz egy szálláshelyre ahhoz, hogy a városnézés közben néha megpihenhessünk, de szerencsére itt ebből sincs hiány. Csak hogy néhány példát vegyünk a hotelek közül, jó áron szállhatunk meg a 3 csillagos Astir, a Poseidon, vagy a 2 csillagos Olympic Star szállodákban is. A Hotel Byzantino egy olyan 4 csillagos szálloda, amely már jóval exkluzívabb az előbbieknél. Azt sem árt meggondolni, miként utaznánk ide, hiszen Budapesttől Pátra 1150 kilométerre van, így autóval csak nagyon ritkán érdemes elindulni, viszont távolsági luxusbusszal, vagy repülővel már jóval komfortosabb utazásban lehet részünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerjük meg Mezőkövesd városát!

Mezőkövesd egy olyan kisváros, ahol közel 16 ezren élnek, és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található. Mezőkövesd az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük