Kezdőlap » Hotel » Paros, egy kis görögországi sziget

Paros, egy kis görögországi sziget

A kis sziget, Paros a Kyklád szigetcsoport központja, a helyiek csak bájos szigetnek hívják, mivel megőrizte igazi görög hangulatát, és tradicionális jellegét. A legnagyobb város a szigeten Parikia, ezt követi a tőle kisebb halászfalu, Naoussa. Ezekben a városokban megtekinthetjük a hagyományos görög fehér házakat, de olyan látványosságokat is, mint az országban egyébként is jellemző régi malmokat, hangulatos kikötőket, szűk kis utcákat. Paros szigetének tengerpartja többnyire mindenhol homokos, így strandolni is tudunk itt, de hogyha szeretnénk felfedezni a környező szigeteket, településeket, erre is van lehetőségünk.

Sokak azért választják ezt a szigetet, mert a központban található, és az innen kiinduló hajókirándulások tökéletesek arra, hogy felfedezzük a környéket. A főszezonban a szigeten pezseg az éjszakai élet is, hiszen a turisták bárokban, éttermekben, és a szálláshelyen rendezett programok alkalmával is szórakozhatnak. Paros szigetén is szívesen látják a turistákat, akárcsak Görögország más területein, itt is nagy a vendégszeretet, ráadásul ez a hely nem is olyan drága, mint egy-egy népszerűbb város az országban. A szigetre eljuthatunk last-minute utak alkalmával is, de a főszezonban sem kell olyan méregdrága árakra számítanunk. Mindig előzetesen érdeklődjünk a szállásról, valamint az azzal kapcsolatos körülményekről, hogy ne érjen minket meglepetés, és foglaltassunk előre szálláshelyet magunknak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük