Kezdőlap » Családi élet » Párkapcsolatgyilkosok – a női hadviselés

Párkapcsolatgyilkosok – a női hadviselés

Első számú hiba: a konyhafrász. Hölgyek, ez sem nem menő, sem nem klassz. Az egy dolog, hogy valaki nem ért a főzéshez, de sportot nem kell belőle űzni. Ne erre legyenek büszkék. Higgyék el, a mondás, mely szerint a férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út, egyáltalán nem hülyeség. Az arasszal lejjebb verzió egy más lapra tartozik… Gondoljunk bele – egy dolgozó férfi számára nem olyan nagy öröm, ha kap egy új inget vagy nyakkendőt. Meg tudja vásárolni magának. De olyan töltött káposztát vagy kalácsot csinálni, amit utoljára a szülői háznál vagy a nagymamájánál evett – na az már meglepetés.

Kettes számú hiba: Férfiasság. Döntsük el, hölgyek, férfival akarnak együtt élni, vagy egy lábtörlővel? Nem kell megtagadni önmagukat ahhoz, hogy engedjék a férfit férfinak lenni. Igenis udvaroljon, nyissa ki az ajtót, és segítse le önökről a kabátot. Szereljen, barkácsoljon, horgásszon… kinek mi a kedvtelése.
Most lehet, hogy kikérik maguknak, hogy nincs igényük az ilyesmire – lásd kabát lesegítése, apró figyelmességek -, de később már saját fejüket fogják ütemesen a falba csapkodni, amikor a legjobb barátnő lelkendezik, hogy milyen fantasztikus fiúja van – és önök már elűzték a hasonló csodapasit.

Hármas számú hiba: Otthoni outfit. Hol vagyunk csinosabbak? Otthon, vagy az utcán? Formáljuk át a kérdést – kinek akarunk jobban tetszeni? Az utcán szembejövő ismeretlennek, a főnökünknek, vagy a párunknak otthon? Nagyon nem mindegy, hogy életünk párja milyen képet visz magával a munkahelyére, ahol – nézzünk szembe a tényekkel – sok-sok vetélytársnő kódorog. Sok nő, ha otthon van, nem ad magára. Szakadt melegítő, kinyúlt póló, „itthonra még jó.“ Kicsit úgy hangzik, mintha életünk párja nem érdemelné meg, hogy csinos nőt lásson otthon és tudjon a magáénak. Ugye mindjárt más?

Nem kell nagyestélyiben, belőtt séróval és talpig sminkben lenni otthon. Nem a divatlapból léptünk ki, átlag, hétköznapi nők vagyunk, de a párunk számára igenis a legszebbek, legjobbak, és higgyék el, nem árt ha ebben a hitében nem ingatjuk meg.
A kinyúlt nacikat, foltos ruhákat, szakadt pólókat száműzzük ruhatárból. Fésületlenül se járjunk a házban. Az egy dolog, hogy a reggeli kóc aranyos, na de egész nap?

Négyes számú hiba: A divat és hiúság. Hölgyek, félre az olyan kérdésekkel, amikre képtelenség helyes választ adni! A legbosszantóbb női kérdések listáját mindenképpen az örök klasszikus „Szerinted kövér vagyok?“ vezeti. Véssük az eszünkbe, párunk számára – már ha egészséges gondolkodású felnőtt egyedről beszélünk – huszadrangú kérdés, hogy felcsusszant-e ránk két kiló plusz, avagy sem. A másik fele pedig az, hogy férfikörökben az a roppant bölcs megállapítás járja, – amit egyébként a hölgyeknek sosem mernének a szemükbe mondani, maximum mérgükben-, miszerint ha kövérnek érzed magad, valószínűleg az is vagy.
S most nézzük meg közelebbről a „Szerinted kövér vagyok?“-ot. Nézzünk magunkba, hölgyeim, ki az, aki a nemleges válasz esetén boldog mosollyal hagyja abba önnön testének kritikus vizslatását, abban a tudatban, hogy a hímegyed elégedett?
A legtöbb esetben a folytatás imígyen zajlik: a nőnemű egyed tovább fürkészi a tükörképét, a retinák kiélezve a legapróbb kósza dekácskákra is amit itt-ott vél felfedezni, majd megszólal. „Ne hazudj, nézd meg például itt meg itt…“ S a férfi idegszálai lassan, de biztosan, egymás után pattannak el.
Ha pedig a fenti kérdésre igenlő válasz hangzik el, arról inkább ne beszéljünk…

A divatkérdés. Kevés olyan férfi van, akit lázba hoz, hogy jajdemilyen szép manikűrje is van párja legjobb barátnőjének, vagy, hogy milyen frizurát óhajt élete párja csináltatni. Ne fárasszuk ezzel. Ez tipikusan olyan téma, ami az urakat hidegen hagyja, sőt, idegesíti, különösen ha egy fárasztó munkanap végén hozakodik elő vele az ember lánya.
S azon sem kell apokaliptikus méretű sértődést rendezni, ha életünk férfija nem kezd el ódákat zengeni az új frizuránkról. Biztosak lehetünk benne, hogy észrevette a változást, s még tetszik is neki. Ugyanis, számára nem igazán mérvadó sem a hajzat fazonja, sem a színe. Szomorú lenne, h a férfi azért lenne együtt a nővel, mert ez vagy az tetszik neki rajta. Úgy szereti, ahogy van.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen alkotás az anime és a manga?

Az utóbbi pár évben meglehetősen népszerű lett kishazánkban Japán, így gyakran hallani az anime és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük