Kezdőlap » Családi élet » Párkapcsolat-gyilkosok; a férfi „harcmodora“

Párkapcsolat-gyilkosok; a férfi „harcmodora“

Egyes számú hiba: Férfiatlanság. Gyakran látni manapság gyámoltalan férfiakat. Saját barátaik társaságában, „hazai pályán“, borzasztó nagy szájjal rendelkeznek, s előszeretettel szólogatnak be a szebbik nem képviselőinek – ám, ha szemtől szembe kerülnek eggyel, a bikából hamar pincsikutya válik. Nem képes a nő mellett férfi lenni, s ezzel rákényszeríti partnernőjét a férfias viselkedésre, amit későbbiek során nem átall a szemére hányni. „Úgy viselkedett mintha az anyám lenne!“. Igenis legyenek férfiak, olyan férfiak, akik mellett a nők is mernek nők lenni! Akik mellett megvan a biztonságérzet, s akinek erős vállához alkalmanként oda lehet bújni. Aki alkalmanként hoz egy táblával a kedvenc csokiból, vagy egy szálat a kedvenc virágból. Csak úgy. Mert.

Uraim, nem a duzzadó izmokon feszülő pólóktól vagy az öltöny-nyakkendőtől lesznek férfiak. S nem is attól, hány könnyebbvérű leányzó feküdt az ágyukban. Férfias az a férfi, aki tudja, hogyan kell egy nővel bánni. Aki nem akarja „megnevelni“, hanem hagyja, hogy nő legyen, annak minden értelmében.

ettes számú hiba: Összehasonlítás. Mindegy, hogy kivel. A kedves mamával, nagymamával, nővérrel. „Bezzeg…!“ Bezzeg. Nincsen azzal semmi baj, ha az ember fia felnőtt fejjel is szereti, tiszteli az édesanyját, és odavan a főztjéért. Így van ez jól. De. A női lény természetéből fakadóan arra törekszik, hogy a férfi szemében a legjobb, legszebb, legtökéletesebb legyen, de ezt sem hajlandó a végtelenségig csinálni, főleg, ha a férfiú folyton a mama konyhájáról álmodozik, miközben párja főztjét ócsárolja. (Különösen azért, mert a mai dolgozó nők többsége nemigen fordít időt, energiát a konyhában való pepecselésre. Ha megteszi, bátorítsuk, ne lombozzuk le azonnal… hacsaknem lett a végeredmény valóban szörnyű. Az esetben is lehet jót nevetni az egészen és elmenni valahová… vagy pizzát rendelni.) Nyilván nem kell a feketére sült széndarabokat az egekig magasztalni, de ne essünk túlzásba. Gondolkodjunk előre! A menyecske már látatlanban is ellenségként tekint az anyósjelöltre, s a végeredmény az lesz, hogy a férfiú két vadmacska karmai között találja magát. A helyes megoldás – törekedjünk a jó viszony kialakítására. Ha elhintjük, hogy a kedves mama ezt vagy azt milyen különösen finoman készít, jó esély van rá, hogy a figyelmes hölgyemény kapcsolatba lép a kedves mamával, (aki szintén szívesen veszi az ilyen típusú közeledést…), s lőn, egy szombat este ott gőzölög az asztalon az áhított csülökpörkölt.

Az exbarátnőkkel való összehasonlítgatást ne is említsük. Legyen az pozitív, vagy negatív értelemben, tartsuk ezt meg a haveroknak. A női logika szerint, ha a férfi gyakran szóba hozza az exét, valószínűleg még mindig táplál érzelmeket a hölgy irányába… és ez, uraim, olyan dolog, amit egy önérzetes nő nem sokáig hajlandó elviselni.

Hármas számú hiba: A fecsegés. Ne legyünk naivak, tisztelt urak! A nők többségét még most sem hozzák lázba a legújabb elektronikai kütyük – tisztelet a ritka kivételnek. Lehet, hogy érdeklődést mímelve, türelmesen hallgatja az ömlengést, hogy a Karcsinak milyen hiperszuper az új tabletje, ami mennyivel jobb, mint az előző széria, vagy hogy milyen fantasztikus egy új számítógépes játék grafikája, de… nem érdekli. Untatja. (Hacsak nem ez az, ami összehozta a párt.) Az ilyesmit tartsuk meg a haverokkal töltött laza, sörözgetős/borozgatós esték témájául.

Négyes számú hiba: Otthon. Csakúgy, mint a hölgyeknél, ez is egy gyakran elkövetett bűn – az ápolatlanság! Tiszteljük meg azzal életünk párját, hogy otthon sem hagyjuk el magunkat és válunk öltönyös úriemberből neandervölgyivé. Adjanak magukra! A borotválkozás ugyanúgy legyen része a szombat vagy vasárnap reggelnek, mint a hétfőinek. S ha netalántán szereltünk valamit, ne a piszkos ruhában, bűzölögve mászkáljunk előtte. Az egészséges férfitest illata valóban izgató hatással van a női nemre – de az olaj-vagy festékfoltok itt-ott már kevésbé.

Ötös számú hiba: A büdös zokni és társai. Urak! Egy nő számára, aki a munkaidő lejárta után még a takarításba is feccölt némi energiát, kevés bosszantóbb dolog létezik annál, mint hogy a hazaérő hím a közlekedés útvonalát levetett ruháival jelöli a lakásban. Vegyük észre a szennyestartót, s abba helyezzük az odavaló ruhaneműt. A legtöbb nőnek külön heppje a büdös zokni, amely a lakás különböző pontjain szokott felbukkanni, a legváratlanabb helyzetekben. Tegyük fel a kérdést – ha fordítva lenne, és a kedves hölgy hagyná itt-ott-amott a szennyes bugyingót, önök kiugranának a bőrükből?

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük