Kezdőlap » Látnivalók » Párizs, a Bohémek városa

Párizs, a Bohémek városa

Először is nézzük a bohém szó jelentését : könnyed, könnyelmű, jó kedélyű. Francia eredetű szó. Így nem is csoda, hogy miért szól pont Franciaország fővárosáról. Bohémek városa avagy Párizs. Sokan nem tudják, miért lett ez a város ismertető jegye. Nevezhetnénk még a művészek Mekkájának is, hiszen rengeteg művész megfordult már ebben a gyönyörű és szinte mindig nyüzsgő nagyvárosban . Írók költők , festők találták meg itt a számításaikat és lettek világhírűek. Különösen kedvelt volt a város északi részén , a hegyen kialakított Montmartre negyed és a Sacré Coeur-templom kupolájával ékesített területe. A művészek közül járt itt például : Vincent van Gogh, Auguste Renoir, Henri Toulouse-Lautrec és természetesen Pablo Picasso és Frédéric Chopin is . A XX. század elején a művészek átköltöztek a Montparnasse kerületbe. Párizsba nagyon sok irodalmi kávéház , kabaré és színház van ezeknek nagyrésze a Montmartre kerületben .

Leggyakrabban emlegetett épület mégis az 1889-ben épült Moulin Rouge. A vöröslámpás negyedben érdemes még felkeresni III. Napóleon császár által építetett Operaházat is . XIV. Lajos idejéből is találunk látnivalót, melyet érdemes megemlíteni pl.: Comédie-Francaise, természetesen találunk még komolyzenei színházat, melyet a város egyik leghíresebb utcájáról neveztek el A Théátre des Champs-Élysées . Feltétlenül meg kell hogy említsük a XIII. században épült egyetemeket mégpedig a Sorbonne-t és a Collége de France-t. Számos múzeummal büszkélkedhet a város szám szerint 140-nél többel . Leghíresebb a Louvre, mely számos film, színpadimű helyszíne, Pompidou , mely a kortárs művészek alkotásainak ad helyet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Melyik a Balti-tenger legnagyobb szigete? – Gotland sziget

Gotlandot, a Balti-tenger legnagyobb szigetét némelykor „a rózsák szigete” néven említik, mert mérsékelt éghajlata miatt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük