Kezdőlap » Házfelújítás » Parasztház felújítása

Parasztház felújítása

A felújított parasztház kellemes otthonunk lehet. A vidéki és egyben nyugtatóként ható hangulat a tiszta, fehér meszelt falak, fagerendák, hangulatos kemence, kopott deszkaajtók elemeiből áll. Családok százezreinek ma is az egyetlen elérhető lehetősége a parasztházak használata.

E házak megőrzése, jó állapotban való tartása, a mai kor emberének igényeihez alkalmazkodó felújítása igen fontos feladat. Fontos azért is, mert a XXI. században ha lassan is, de kezd előtérbe kerülni az egészséges, a természetközeli életmód.

A régi épület felújítása mellett nagy hangsúlyt kell helyezni az energiahordozók hatékonyságára is. A korszerűsítés, átalakítás szempontjai: funkcionális átalakítás (konyha, nappali, közösségi terek, pihenő dolgozóhelyiségek, fürdőhelyiség, emeletráépítés, a helyiségek kapcsolatai, elrendezése), a felújítás, korszerűsítés megvalósítása, a koncepció kialakítása, valamint a felújítás műszaki megoldásai (falak, födémek felújítása, nyílászárók cseréje, épületgépészeti hálózatok korszerűsítése).

A felújítás során figyelemmel kell lenni arra, hogy az épület eredeti funkcióját valamint látványát megőrizze. Ennek érdekében ajánlatos a hagyományos építőanyagok (vályog, vályogtégla, sár, zsup, nád) felhasználása. A kivitelezéshez érdemes szakember tanácsát igénybe venni, főleg ha az átalakítás, felújítás nagyszabású. Az elsősorban szerethető, kényelmes, élhetőbb és persze nyugodtabb otthon kialakításához számtalan segítség áll rendelkezésre ha nem magunk végezzük: lakberendezők, kivitelezők által.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ellenőrizzük a kiadásokat?

A felújítás költségei ritkán állnak meg hat számjegynél, ahhoz már igazán nagyon ügyes spórolónak kell …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük