Kezdőlap » Hotel » Pár szó Kamnikról

Pár szó Kamnikról

Kamnik egy szlovén város, ami németül Stein in Oberkrain. Ez a kis városka egy igazi történelmi város, ami jól látszik abból, hogy az idők során a modernizáció csak kis mértékben érte el a lakóházakat, így majdhogynem minden utca ott áll ahol még 500 évvel ezelőtt is volt. Kamnikban nagyon hagyományőrző emberek laknak, ez onnan is látszik, hogy minden olyan régi ünnepnapot, és fesztivált a mai napig megtartanak, amiket még a város létrejöttekor kezdtek el ünnepelni. Ha a Magyarországtól lévő távolságát nézzük, akkor körülbelül 450 kilométerre tehetjük Budapesttől, így akár 6 óra alatt elérhetjük a kis városkát.
Kamnikban luxushoteleket ne nagyon keresgessünk, mivel a város kialakítása miatt inkább kisebb szállások, és vendégházak várják az ide érkező turistákat, és pihenni vágyó embereket. Hogyha mi mégis inkább egy elegáns, elit szállodában szeretnénk megszállni, viszont ezt a várost szeretnénk felfedezni, akkor Ljubljana települést keressük fel, ahol körülbelül 20 minőségi 4-5 csillagos szállodát is találunk szerte a városban.
Kamnik történelmi múltját sok mementó, és történelmi múzeum őrzi, amikbe egy minimális összeg ellenében mi is bármikor benézhetünk. Azonban a város legjobb történeteit mégiscsak a helyi pubokban lehet meghallgatni, hiszen az idősebb emberek igazán érdekes történeteket tudnak mesélni a város titokzatos múltjáról.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sesto Fiorentino

Sesto Fiorentino település nem messze található Firenzétől, és Olaszországban, a Toszkán térségben helyezkedik el. Mivel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük