Kezdőlap » Betegségek » Pánikbetegség

Pánikbetegség

Pánikbetegség tünetei, dobogó szív, gyengeség, szédülés, izzadás, hőhullámok, bizsergő és zsibbadó kéz hányinger, mellkasi fájdalom és fojtogató érzés. Egy váratlan pillanatban bekövetkező találkozás esetén mindenki átéli ezeket a tüneteket, akik a betegségben szenvednek, mindennap szembesülnek ezekkel. A pánikrohamok alakulnak ki, mely egyfajta félelem a még nem bekövetkezett jövőtől, félnek és rettegnek a betegek attól, hogy nem fogják tudni kezelni a helyzetet.

Sok esetben annyira rettegnek, hogy elveszik az eszméletüket, vagy szívrohamot kapnak. A pánik kialakulása nem csak idegen helyen és környezetben alakulhat ki, hanem nyugalmi helyzetben akár a saját otthonában is. A rohamok 10 percig tartanak, természetesen egyén függően akár tovább is tarthat. A félelem befolyásolja az életminőséget, ugyanis ha a beteg a lifttől tör ki pánikban, akkor minden olyan helyet kerülni fog ahol lifttel érintkezhet, munkahelyválasztásnál, lakásvásárlásnál, bevásárlásoknál. Ha ez fennáll érdemes orvoshoz fordulni.

Gyógyszeresen kezelhető a betegség, habár folyamatos odafigyelés szükséges ahhoz, hogy ne újuljon ki. Antidepresszánsok, béta receptor blokkolók és egyéb szorongás elleni gyógyszerek léteznek a betegség kezelése érdekében. Minden esetben egyénfüggően kell beállítani az gyógyszerek adagolását. A béta receptor blokkolók, az idegrendszer azon sejtjeire fejti ki hatását, amelyek adrenalint és noradrenalint termelnek, nem csak az idegrendszerben játszanak fontos szerepet, hanem a szív működésében is, tehát ez a fajta gyógyszer egy pánik esetén segít abban, hogy alakulhasson ki szívroham a pánik ideje alatt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen betegségek állhatnak a szokatlanul sűrű hasfájás mögött?

Szinte az a legsűrűbben előforduló fájdalom, amit nagyon sok minden kiválthat, nem minden esetben betegség …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük