Kezdőlap » Betegségek » Pánikbetegség és mozgás

Pánikbetegség és mozgás

Régen talán nem is ismerték a depressziót és pánikbetegséget, mint komoly, életet megnehezíti betegséget, de ma már egyre több ember küzd ezen súlyos problémákkal és keveredésükkel. A minimális életkor, már 14-15 éves kornál kezdődik, mely önmagában szörnyű jelentéssel bír.

Saját tapasztalatból mondhatom, hogy a mozgás az egyik legésszerűbb megoldás a pánikrohamok enyhítésére. Ha mozgunk, méreganyagok távoznak a szervezetből, úgy érezzük, levezetődik a feszültség, fontosnak érezhetjük magunkat azáltal, hogy tettünk valamit egészségünkért. Meghaladhatjuk korlátainkat. Erre legalkalmasabb mozgásformák a futás, aerobic, küzdősportok, tánc. Lényeg, hogy erőltessük meg magunkat, fejtsünk ki energiát, érezzük, ahogy izmot építünk, kondíciót javítunk vagy zsírt égetünk.

Sokszor ez hozzájárul az önkép stabilitásához, hiszen a pánik gyakran ered önértékelési zavarokból, mert nem vagyunk elégedettek kinézetünkkel. Mozgás során azt érezhetjük, hogy bármit el tudunk érni. Jelöljünk ki egy idő intervallumot, amelyben jól kell teljesítenünk, azaz végig kell mozognunk az időt. Legfőképp zenére próbáljunk meg mozogni, ha a kedvenc zenéink csendülnek fel, egész biztosan nagyobb lelkesedéssel mozogjunk végig az időt. Ilyenkor próbáljunk meg csak a zenére és a testünkre koncentrálni, ne lepjék el a fejünket negatív gondolatok.

Az edzés befejeztével az a jó, ha fáradtnak érezzük magunkat, de kellemesen fáradunk el és elégedettek vagyunk. Ez nagy mértékben hozzájárulhat a gyógyuláshoz, ha hosszútávon folytatjuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A C-vitamin

A C-vitaminról mindenki azt gondolja, hogy ismeri, tudja mire jó, mire kell használni. Az igazság …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük