Kezdőlap » Karrier » Pályakezdők biztonságos munkába állása

Pályakezdők biztonságos munkába állása

A tanműhelyből kikerülő fiatal szakmunkások el vannak látva megfelelő információkkal a munkahelyek kockázatait illetően, de az adott munkahelyen még sem mozognak biztonságosan.

A fiatal munkaerő baleseteinek egyik oka, a munkáltató hanyagsága, mert nem biztosítja a megfelelő munkakörülményeket, valamint a felügyeletet és a munkakezdést megelőző munkavédelmi oktatást.

A másik ok a fiatalokban keresendő, mivel náluk rendszerint hiányoznak még a munkahelyi egészséggel és biztonsággal kapcsolatos ismeretek. A tudatosság kialakulása is még gyerekcipőben jár. Nem igazán ismerik a munkakörüket, a munkakörülményeket, az ott fennálló kockázatokat. A veszélyek felismerése a tapasztalatlanságukból fakadóan hiányzik, vagy csak nem figyelnek azokra kellőképpen.

Ezért az alapos munkavédelmi oktatás fontos, mielőtt munkába állnának. Meg kell ismertetni velük oktatás formájában, hogy milyen veszélyforrások vannak, ezek közül melyek azok a speciális veszélyek, amelyek a fiatal korukra tekintettel különösen fontosak. Tudniuk kell mi a teendőjük önmaguk védelmében, kihez forduljanak tanácsért, mit tegyenek vészhelyzet esetén, ha balesetet szenvednek, ha elsősegélyre van szükségük.
Oktatni kell őket arra, hogy mi a felelősségük a biztonságos munkavégzésben a munkáltatóval történő együttműködés során.

Nagyon fontos munkáltatói feladat, hogy a fiataloknak nagyobb felügyeletre van szükségük, mint a felnőtt dolgozóknak. Ez nem csak a tanulókra vonatkozóan igaz, hanem az első munkába állókra is.

A fiatalok tapasztalatlanságával egyes munkahelyeken, durván visszaélnek. Ennek oka egyszerűen csak a fiatal úgymond „betörése”, de nem ritka a piszkálódás, a „megmutatjuk neki, hogy ki az úr a háznál” szemlélet. Egyre több helyen fordul elő a szakmai féltékenység is. Az idősebb szakikat zavarja, ha a pályakezdő fiatal többet tud nála bizonyos témában. A fiatal kezdő nem is sejti, hogy miért ő kapja mindig a veszélyes munkát, a piszkosabb munkát, lelkesedését, bizonyítani akarását kihasználva súlyos veszélyhelyzetnek is kiteszik őket.

A fiatal nehezen mondja azt, hogy ezt a munkát így nem végzi el, mert veszélyes, ugyanis attól fél, hogy gyávának bélyegzik meg, vagy attól fél, hogy elveszíti az állását, mert nem végzi el a feladatot.

Ezért rendkívül fontos munkáltatói feladat, hogy megfelelően képzett munkatárs mellé kerüljön beosztásra a pályakezdő fiatal.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A fiatal munkavállaló

Diákok tízezrei járnak nyáron dolgozni, valamilyen diákmunka program, vagy iskolaszövetkezet keretein belül. Vannak, akik csak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük