Kezdőlap » Hotel » Palermo nevezetességei

Palermo nevezetességei

Palermo a legnagyobb város Szicílián, és a sziget közigazgatási székhelye is ebben a városban található. A sziget északi partjánál található településen közel 670 ezer ember él, és sok turista is megfordul itt. Palermo egy olyan olasz város, amely nemcsak akkor jó nyaralásunk célpontjának, ha fürdőzni szeretnénk, hanem akkor is, ha várost nézni, és kulturális helyekre szeretnénk menni.
A város egésze telis-tele van építészeti műremekekkel, sokak szerint ez a hely az egyik olyan város, ahol a világon a legtöbb építészeti látványosság található. A legtöbb épület az európai normann építészeti jegyeket viseli, ezért e típusnak ez a város a központja. Kezdjük is sorra a fontosabb épületek bemutatását.
Városnézésünk során mindenképp tekintsük meg a Palermói székesegyházat, mely a 12. században épült, és érdekessége, hogy az építkezés befejeztével muzulmán mecsetként működött, azonban napjainkban már keresztény templom. Ugyancsak méltóságteljes épület az 1132-ben épült San Giovanni degli Eremiti templom, mely tökéletesen jelképezi a normann építészeti stílus jegyeit. A városban még további nyolc fontos templom található, többnyire mindegyik a 12. század környéki időkből származik, kivéve a 17. század végéről fennmaradt Santa Teresa alla Kalsa templomot, és a 16. század elejéről származó Santa Maria dello Spasimo templomot.

Egész Olaszországban több látványos palota található, közülük pedig az egyik leginkább kiemelkedő a Palazzo dei Normanni, amely egy arab erődre épült fel. Egy másik híres palota Palermoban a 15. századi Palazzo Abatellis, amelynek a belsejében a városi képtár tekinthető meg. Fontos kiemelni a város látványosságai közül a Museo Archeologico Regionale-t, azaz régészeti múzeumot, amely az országban egyedülálló leletanyaggal rendelkezik, és az egyik leggazdagabb gyűjteményét tudhatja magáénak. Érdemes megtekintenünk Palermoban a nagyszínház épületét, amely a 19. század végéről származik, és a Teatro Massimo nevet viseli. Aki kedveli a növényeket, és a természetes helyeket, az pedig mindenképp látogasson el a helyi botanikus kertbe, amely a 18. század óta várja a látogatóit.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan utazhatunk könnyen repülővel?

Amikor egy repülőutat tervezgetünk, sajnos mindig van egy hátráltató tényező, ez pedig az utazáshoz szükséges …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük