Kezdőlap » Hotel » Palermo látnivalói

Palermo látnivalói

Palermo városa Olaszországban, azon belül is Szicília szigetének észak-nyugati részén található. Palermo városa dombos területen terül el, a tengerparttól körülbelül 10 kilométerre, iparában jelentős a gépgyártás, és az élelmiszeripar is.

Palermo egy ízig-vérig mediterrán nyüzsgő város, ahol nemcsak a dél-európai, hanem az észak-afrikai hangulat is jelen van, érvényesül benne a normann építészet, amelynek köszönhetően a pálmafákkal teli városban szűkebb sikátorokat is találunk. A városban sok szép épület, és látványosság található, vegyük sorra őket, elsőként megemlíthetjük a palermói székesegyházat, amely nemcsak látványában nyűgözi le az ide belépőket, de itt őrzik Szent Rozálnak, a város védőszentjének az ereklyéit. Egy szép, rendezett park belsejében tekinthetjük meg a San Giovanni degli Eremiti templomot, amely leginkább egy mohamedán épülethez hasonlít. A Szent Domonkos templomban számos híres palermói sírját meg lehet tekinteni, többek között államférfiak, és művészek síremlékét is. Mivel a városban sok templom található, ezért mindenképp érdemes ellátogatnunk a San Maria dell’ Ammiraglio templomhoz is, amelynek bejárata rendkívül díszes, de híres a harangtornyáról is, amely még a 12. századból származik. Az egyik leghíresebb mégis a városban a San Cataldo templom, valamint a San Catherina templom, benne a Szent Katalin szoborral, amely a Piazza Pretorian téren van.

Ugyanezen a téren találjuk a Városháza épületét, előtte egy 16. századi szökőkúttal. Palermóban egy domb tetején tekinthetjük meg a város legrégebbi épületét, a Palazzo dei Normanni palotát, ide azért is érdemes felmenni, mert az egész városra ráláthatunk innen fentről, így Pazar panoráma nyílik meg előttünk. A városban több múzeum is található, így akik szeretik a múzeumlátogatást, mint programot, rögtön el is kezdhetik a sort a Via Filippo Turati-n lévő Modern Művészetek Múzeumával, majd átmehetnek a Néprajzi Múzeumba. Hogyha kedveljük a természetes környezetet, látogassunk el a Botanikus kertbe, amely mellesleg a Villa Giulia-ban, a város legszebb parkjában kapott helyet.
A város egyik legnépszerűbb nevezetessége a Kapucinus kolostor, ahol mintegy 8000 múmiát tekinthetünk meg a pincékben. Található a városban még egy kastély, a Zisa kastély, amelyet azért érdemes megtekinteni, mert arab-normann stílusjegyeket visel, és a 12. századból származik. A Mount Pellegrino heggyel szemben található a városi strand, a Mondelló. Palermóban található Európa egyik legnagyobb vulkánja, az Etna, ide izgalmas kirándulásokat tehetünk, de hogyha a városban járunk, ne feledjük el megkóstolni a helyi ételeket, a pizzát, és a rizottószerű ételt, amelyet vajjal, és sajttal töltve kóstolhatunk meg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Rövid ismertető Materáról

Matera egy dél-olaszországi kis város, ahová azért érdemes ellátogatni, mert sok látnivaló található a területén. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük