Kezdőlap » Hotel » Padova látványosságai

Padova látványosságai

Padova Olaszországban, a Veneto régióban található település, ahol körülbelül 210 ezren élnek. A Pó-síkság keleti részénél található város eredetileg egy halászfalu volt, azonban ahogy teltek-múltak az évek, a kis falu egyre inkább fejlődött, mígnem a mai fejlett alakjára alakult át.
Padova látványosságait leginkább úgy tudjuk bemutatni, hogyha csoportosítjuk őket azokra a terekre, ahol ezek megtalálhatóak. A leghíresebb tér a városban az Aréna tere, itt találhatóak ugyanis a megmaradt alapjai az egykori római Arénának. Szintén itt helyezkedik el a Madonna dell’Arena-kápolna, amelyben 38 híres freskót tekinthetünk meg, valamint tőle nem messze helyezkedik el az Eremitani, ami egy 13. századi templom.

A Szent Antal téren ugyancsak több látnivaló található, például a Szent Antal-bazilika, mely a 15. századból maradt fenn, a San Giorgio-kápolna, egy 16. századi Botanikus kert, mely Európa legrégebbi botanikus kertje, és itt van a Gattamelata lovas szobra is, melyet Donatello alkotott. Városnézésünk során a követező állomás legyen a Prato della Valle tér, mely hasonlít egy amfiteátrumhoz, ahol több szobor található, és a Szent Jusztina-bazilika.

A Városháza, a 13. századi Egyetem, mely egyike Európa legrégebbi egyetemeinek, és az Igazságügyi Palota a Piazza delle Erbe téren találhatóak. A Piazza dei Signori téren pedig megtekinthető a híres városi Óratorony, egy palota, a Palazzo del Capitanio, és a Loggia del Consiglio.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Las Palmas látnivalói

Las Palmas városa a Kanári –szigeteken található, a nagy sziget északkeleti részén. A település két …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük