Kezdőlap » Házépítés » Padlástégla családi házaknál

Padlástégla családi házaknál

A padlástégla, vagy más néven a födémtégla egy olyan burkolóanyag, amelyet elsősorban a mediterrán kisugárzása miatt kedvelnek annyian. Ezt az anyagot nagyon gyakran szokták alkalmazni múzeumokban, templomokban, műemlékeknél, azonban manapság nagyon nagy divatnak örvend a padlástégla családi házaknál való alkalmazása is. A padlástéglát elsősorban azért kedvelik annyian, mert természetességet, nemességet és szépséget is sugároz egyben. A padlástéglákat legtöbbször kézzel készítik, így ez egy olyan burkolóelem, amely valójában kiváló minőségű égetett tégla, olaszul terrakotta vagy tavella.

A padlástéglát általában a tető részeinek kialakításához is szokták használni, de nagyon jellemző a padlóburkolatként történő alkalmazás is. Hogyha jó hangulatot szeretnénk adni a nappalinknak, vagy étkezőnknek, akkor nyugodtan válasszuk ezt a burkolóanyagot, hiszen igencsak bensőséges és emberközeli hangulatot érhetünk el vele. A padlástégla elsősorban Olaszországból terjedt el, de hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend főképp a családi házaknál. Hogyha a padlástéglából hagyományos burkolatot szeretnénk létrehozni, akkor nemcsak a nappalit és a konyhát, de egyéb járófelületet is alkothatunk belőle, valamint alkalmazhatjuk akár a család ház bel-, és külterénél is. A padlástéglát többféle módon rakhatjuk le, hogy az különböző mintát eredményezzen. Hogyha még inkább egyedivé és otthonosabbá szeretnénk tenni a családi házunkat a padlástégla segítségével, akkor tegyünk mellé követ, vagy fát is akár. Számos lerakási mód közül választhatunk, például parketta forma, halszálka minta, soros, hálós, vagy szimplán az egyéni fantázia által kitalált formában. A legegyszerűbb, hogyha a padlástéglát úgy fektetjük le, hogy a lapokat egyesével tesszük le a nedvesség ellen szigetelt habarcságyba. Ezt követően a hézagokat kitölthetjük habarccsal, vagy fugával csakúgy, ahogy a járólapnál is.

Hogyha padlástéglával szeretnénk burkolni, akkor szükségünk lesz olyan segédanyagokra is, amelyekkel kezelhetjük a padlástéglát. Mindenképp, hogyha beltérre, például a családi ház nappalijába szeretnénk ezt a burkoló anyagot tenni, akkor szükségük lesz arra, hogy a könnyebb takaríthatóság érdekében impregnálószerrel kezeljük a padlástégla felületét. A padlástéglára jellemző, hogy több színben is kapható, a színvilága általában olyan természetes színeket ölel fel, amelyek melegek. Annak köszönhetően, hogy a családi házunkat egyedileg alakíthassuk ki, a padlástéglából különböző méretűeket szerezhetünk be. Jellemzően fakó vörös, és a sárga árnyalatok között minden féle színben megjelenhet, így kiválóan illik egy olyan nappalihoz, ahol fa bútorok is vannak. Szintén jellemző a padlástéglára, hogy akár csiszolhatjuk is, azonban ez nem szükséges, de hogyha a családi ház belsejébe szeretnénk padlástéglával burkolni, akkor mindenképp kezeljük a felületét annak érdekében, hogy kényelmesebb legyen a rajta járás, és tisztíthatóbb is legyen a felület. A padlástégla kiváló alapanyag a nappaliba például akkor, hogyha padlófűtést szeretnénk a családi házba, mert nagyon jó a hőtartó képessége.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Családi ház koszorú elkészítése és tetőtéri falazás

A családi házunk építésének ez már a sokadik lépése, hiszen azután, hogy előkészítettünk mindent, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük