Kezdőlap » Baba-mama » Óvodába megyünk

Óvodába megyünk

Minden nő számára a legszebb élmény mikor életet ad csemetéjének. Kilenc hónap várakozás után végre az ölébe veheti érezheti puha selymes bőrét. Hallhatja hangját. De az idő gyorsan elszalad és azon kapja magát máris kezdődik az óvodás korszak. Az elválás ezen szakasza nem csak a gyermeknek a szülőnek is komoly kihívást jelent lelkileg. A közösségbe való beszokást elősegítheti ha gyermekével napi, heti rendszerességgel olyan helyekre mennek ahol hasonló korú gyermekek vannak. Itt nem csak a gyermek szokja a társaságot, hanem az anyukáknak is jó esélyük van már óvodás korú gyermeket nevelő anyukák, apukák társaságában hasznos információk megszerzésére. Így nem érzi magát egyedül esetleges kérdéseire megtalálhatja a választ.

De természetesen az óvodai nyílt napokon is sok érdekességet meglehet tudni magáról az intézményről és az ottani napi rendről. Amit ha az óvoda kezdés előtt otthon be iktatnak a szülők jelentősen megkönnyítik a pici első napjait. A szülői elválás mindig nehéz ,de tudnia kell hogy a gyermekek hamar és könnyen alkalmazkodnak így ez egy átmeneti időszak. Egy két hét és a gyermek már úgy fog be menni a csoport szobába mintha csak haza menne. A rengeteg foglalkozás hamar megfigyelhető a fejlődésében. A picur egyszer csak kinyílik és majd csak ámul bámul milyen okos az ön gyermeke. Ami persze elönti az ön szívét boldogsággal feledhetetlen emlékekkel és az elmúlt hét önnek is csak egy kis döcögős időszaknak fog már csak látszani.

Ha pedig lát egy édesanyát aki látszólag tördeli kezét fél hogy vajon hogy boldogul az ő gyermeke immár bátran segít ahogy egyszer önnek is szülő társai.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük