Kezdőlap » Betegségek » Óvjuk szemünket ~ A szemrángás

Óvjuk szemünket ~ A szemrángás

A szemrángás, más néven szemhéjremegés gyakori jelenség és az biztos, hogy egy nagyon idegesítő dolog. Csak meredünk magunk elé, és hirtelen el kezd rángatózni a szemünk, és ha ez gyakran kialakul észrevesszük, hogy romlik a látás készségünk. Vajon mitől alakult ki, és mit lehet tenni ellene?

A kialakulásának sok oka lehet, de a leggyakoribb a fáradtság, stressz vagy a szem megerőltetése. Ilyenkor meg kell próbálni ellazulni, becsukni a szemet és pihentetni sokáig. Amennyiben ez a jelenség csak alkalmakkor történik, akkor nincsen semmi probléma, de ha többször is előfordul, érdemes elgondolkozni azon, hogy mit lehet tenni ellene, még mielőtt meglátogatnánk orvosunkat.

Úgy tehetünk a szemhéjrángás ellen, hogy napközben becsukjuk pár percre a szemünket és körkörös mozdulatokkal szemhéjunk felületét gyengéden megmasszírozzuk. Emellett vigyünk be testünkbe több magnéziumot, a teljes kiőrlésű pékárukban és az olajos magvakban kellő mennyiséget ehetünk meg, ha naponta bevisszük a szükséges adagokat. A rángás ellen még hasznos lehet, ha B vitamint szedünk, megtalálhatjuk húsfélékben, a banánban és a tojásban is.

Ha a szemhéjrángást ezek sem szüntetnék meg, gyakran megjelenik és sokáig is tart, akkor érdemes elmenni egy kivizsgálásra a neurológusokhoz, akik tudnak majd segíteni. Például, ha kiderülne, hogy idegrendszer alapú elváltozás történt, és erre elmondanának többféle megoldást is.

Különböző módszerek vannak arra, hogy szemünket megóvjuk a környezettől kapott negatív impulzusoktól, érdemes utána olvasni, hogy oly fontos érzékszervünket hogyan tudnánk minél tovább jó állapotban megőrizni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mellkasi fájdalmak

Ha szorít a mellkasunk, azonnal szívrohamra gyanakszunk. De mi a helyzet akkor, ha nem szorítást …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük