Kezdőlap » Kert » Otthoni konyhakert

Otthoni konyhakert

Amikor elérkezik a tavasz, szinte már vágyakozunk ki a hosszú tél után a szabadba. Jó kicsikét bogarászni a kertünkben, amit már ősszel felástunk, trágyával elláttunk. Kicsikét elgereblyézzük, fellazítjuk a földet, és már kezdődhet is a nagy ültetés. Kora tavasszal elkezdhetjük beültetni a kertünket jóféle dughagymával. Arra ügyeljünk, hogy úgy vegyük meg, nehogy rohadt, vagy kukacos legyen. Olyan körülbelül öt,tíz centiméterre dugdossuk őket egymástól, mert ugye számításaink szerint ezek nőni fognak, eleinte csak a zöldjük bújik majd ki, de a későbbiekben a földben lévő hagyma is elkezd gyarapodni szép nagyra.

A zöldborsót is elültethetjük utána, természetesen azt már egy külön ágyásba, és itt fokozottan ügyeljünk arra, hogy ne nagyon nagy bokrokat kapjunk majd ha megnő, hanem szépen sorban, egyenletesen ültessük el a szemeket, nem túl mély ágyásba. A répa, és a zöldség sem maradhat ki az ültetvényünkből természetesen. Nagyon picike kis apró magvait, szint majdhogy nem a földre szórjuk, elég nekik ha egy kapa, vagy gereblye nyélnek a végével, vékonyan, olyan hosszam amilyen az ágyásunk húzunk egy kis csíkot.

Ebbe szórjuk bele, majd a kis földet rátakarjuk, akár kézzel is. Amikor kibújtak, és elkezdenek nőnk a répák, és zöldségek, akkor kell őket “kieggyelni”, ami azt jelenti, hogy kihúzzuk a sűrűn egymás mellé nőtt zöldségeinket, nem sajnálva, mert ez a későbbiekben meghozza a “gyümölcsét”, ugyanis csak így tudnak szép terebélyesre nőni. Naponta öntözzük, locsoljuk, kapálgassuk meg őket, és higgyük el megfogják hálálni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan termesszünk spárgát?

A spárga, azaz az aszparágusz egy évelő növény, aminek a tavasszal kihajtó zsenge szárát szokás …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük