Kezdőlap » Otthon végezhető munka » Otthon dolgozni

Otthon dolgozni

Az internet hatványozott fejlődésével mára már bárhol fel lehet kapcsolódni a világhálóra. Az informatikai megoldások lehetővé teszik, hogy biztonságosan lehessen a világhálót használni, de lehetővé teszik azt is, hogy egy – egy munkát, rész-feladatot a dolgozni szándékozók otthonukban végezhessenek el. E két, szinte mindenki számára ismert tény tükrében sajnálatosan a pozitívummal együtt megjelent a világhálón pozitívumnak álcázva, negatív töltésű hirdetésözön, melyek az otthon végezhető munka lehetőség köntösébe burkoltan az emberi hiszékenységre, a munkát keresők igen nagy számára, és az otthon végezhető, úgynevezett távmunka iránti igényre épültek.

Vegyük sorra a távmunkahirdetésekkel kapcsolatos problémákat a teljesség igénye nélkül. Az első és legfontosabb, amiről minden távmunka iránt érdeklődőnek tudomása kell, hogy legyen: szaktudás nélküli valós munka nincs! Az, hogy van az álláskereső birtokában egy jól működő számítógép, melyhez korlátlan internet hozzáféréssel rendelkezik, ez a távmunka vállaláshoz nem elegendő, bár elengedhetetlen eszköz-feltétele az otthoni munkavégzésnek.
A másik legfontosabbak közé sorolandó tény, hogy semmilyen valós állásajánlat nem tartalmazhat sem hirdetésében, sem pedig a kapcsolat felvételt követően olyan kritériumot, hogy az álláskeresőnek kell(ene) bármilyen jogcímen, bármily csekély összeget (akár 500 Ft.) fizetnie azért, hogy dolgozhasson (pl. regisztrációs díj, stb.)

A távmunkavégzés személyi feltételei közül kiemelten fontos a munkavállaló valamilyen távmunkában végezhető munkakörhöz szükséges szakképzettsége, végzettsége. Továbbra is a teljesség igénye nélkül vegyünk sorra pár távmunkában végezhető munkakört:
A szakkönyv és egyéb írott-, vagy hanganyag fordítónak szükségszerűen nyelv-tudással kell rendelkeznie, mint ahogy könyvelőként is csak könyvelő szak-tudással lehet dolgozni. Hanganyag leírásához a gépírás tudáson felül a jó helyesírás elengedhetetlen feltétel.

Tehát a távmunkavégzéshez szükséges eszközök birtoklása fontos, de fontossága eltörpül a szakértelem fontossága mellett. Aki otthon végezhető munkát keres, mindezek figyelembevételével keressen, mert ezen feltételek figyelmen kívül hagyása a jelentkezőt esetlegesen internetes csalás áldozatává teheti.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Átverések az otthoni munkával

Már szó volt az otthon végezhető munkáról, ami valós munka. Igazi cégek dolgozói, otthonról végzik …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük